Top 10 cele mai misterioase locuri din lume. Fenomene paranormale sau conspiraţii guvernamentale? FOTO

Există locuri în lume care au puterea de a captiva oamenii timp de decenii la rând sau chiar generaţii. Unele dintre ele sunt învăluite în mister, la mijloc fiind vorba de crime neelucidate, dispariţii starnii sau fenomene naturale ciudate şi inexplicabile. Adevărul despre aceste locuri misterioase rămâne greu de descifrat, în multe dintre cazuri nici oamenii de ştiinţă neavând răspunsuri satisfăcătoare.

26 apr. 2015, 08:14

10. Castelul Miranda, Belgia

Mai este numit şi Castelul Zgomotos şi este un adevărat paradis pentru exploratorii urbani. Cele mai recente poze făcute aici şi publicate online au fost făcute de un fotograf foarte curajos, care a pătruns înăuntru şi a relevat starea jalnică în care se află acum această clădire. Sunt foarte multe fotografii stranii făcute aici, suficient cât să-ţi provoace fiori pe şira spinării. Familia care a locuit prima aici a fugit de la castel în timpul Revoluţiei Franceze, încercând să scape de persecuţii la o fermă din Celles. Nu s-a mai întors niciodată la castel, gonită poate şi de forţa sinistră care mai bântuie şi azi încăperile.

Citeşte şi „Când e lună plină, pe pereţi apare semnul fiarei!” Cum a ajuns o vilă din Bucuresti să fie CASA DIAVOLULUI

Castelul a fost transformat în orfelinat după cel de-Al Doilea Război Mondial, dar istoria s-a repetat, iar locul a fost abandonat în 1980, acum fiind năpădit de vegetaţie, după ce proprietarii au refuzat să lase autorităţile să-l îngrijească. Nimeni nu-şi explică ce-i pune pe oameni pe fugă de aici, cert este că în ciuda frumuseţii castelului autorităţile şi-au pus în gând să-l demoleze.

9. Triunghiul Diavolului, Oceanul Pacific

Mai este cunoscut sub numele de Marea Diavolului, Triunghiul Formosa sau Triunghiul Bermudelor din Pacific. Se povesteşte că şi aici au loc multe dispariţii ciudate şi inexplicabile, la fel ca în celebrul Triunghi al Bermudelor. Mulţi cercetători au încercat să-şi expună teoriile cu privile la fenomenele de aici, unii sugerând că activitatea vulcanică ar fi atât de intensă încât generează un magnetism capabil să atragă spre pământ avioanele din înaltul cerului. Alţii teoreticieni sunt convinşi că Triunghiul Diavolului reprezintă una dintre cele şapte porţi spre Iad, existente pe suprafaţa Pământului.

Citeştea şi Triunghiul Morţii din Marea Neagră poartă către o altă lume? Aici se întâmplă FENOMENE CIUDATE

Zona se află la 100 km sud de Tokyo, iar japonezii au trimis aici propria echipă de cercetători, în 1952. Niciunul dintre cei 31 de oameni plecaţi să exploreze Tringhiul Dragonului nu a mai fost văzut vreodată, iar de atunci zona nu a mai fost cercetată îndeaproape.

8. Farul Mys Aniva, Rusia

A fost construit de japonezi, în anul 1939, pe Insula Sahalin. Rusia a deţinut proprietatea insulei din 1875 până în 1905, când a intrat în posesia Japoniei, iar după cel de-al Doilea Război Mondial a fost luată din nou de ruşi. Farul se află pe un pisc stâncos greu accesibil, la 40 de metri desupra nivelului mării şi are o înălţime de 31 de metri. Se compune din nouă etaje, iar primul era ocupat de generatoare electrice şi baterii. La al doilea era bucătăria şi un depozit de alimente, la etajul trei se afla camera radio, iar la următoarele trei etaje erau amenajate dormitoarele personalului. La etajul şapte erau sirenele, utilizate pe timp de ceaţă, la opt era un rezervor de combustibil, iar la ultimul etaj era mecanismul de rotaţie al farului. Această structură rotativă a farului “plutea” într-un recipient umplut cu 300 kg de mercur pur. La un moment dat se pare că guvernul rus a dispus înlocuirea generatoarelor diesel cu un generator termic radioactiv, cunoscut sub numele de RTG. Aparent, această modificare a contaminat zona, peste tot fiind afişe care avertizează cu privire la nivelul crescut al radiaţiilor. Se spune despre far că în prezent este abandonat, dar nu puţini sunt cei care cred că de fapt aici este unul dintre locurile unde guvernul interoghează persoanele incomode, spioni sau prizonieri. Pe de altă parte, vânătorii de fantome susţin că farul ar fi bântuit de sufletele celor care au pierit pe mare.

7. Helltown (Ohio), SUA

Nordul Comitatului Summit, din statul american Ohio a fost numit de localnici “Oraşul Iadului” şi este asociat cu sataniştii şi vântorii de fantome. La sfârşitul anilor ’60, Serviciul Naţional al Parcurilor a cumpărat terenul de la proprietari, cu scopul de a crea aici o zonă de recreere pentru localnici, iar cei care nu au dorit să vândă au fost forţaţi să o facă. Unul dintre cei expropriaţi a aruncat blestemul şi a scris pe pereţii casei pe care era obligat să o părăsească: „Acum ştim ce au simţit indienii”. Locuitorii au fost strămutaţi, dar zona de recreere nu a fost niciodată construită.

Citeşte şi CASELE DIAVOLULUI: Locurile BÂNTUITE din Capitală VIDEO

Mulţi cred că guvernul SUA s-a ascuns în spatele acestei idei pentru a transforma locul într-un depozit de deşeuri chimice. Cert este că în prezent pădurile din zonă sunt favoritele adepţilor culturilor sataniste, iar mulţi cred că zona este bântuită de sufletele celor care au refuzat să-şi părăsească locuinţele.

6. San Luis Valley (Colorado), SUA

În această zonă a fost observată prezenţa a foarte multe OZN-uri, astfel că aici a fost construit un turn special, cu ceas, de observare a lor. Foarte mulţi sunt cei care au văzut, fotografiat şi filmat obiecte zburătoare luminoase, sferice sau în formă de disc. Mulţi sceptici care au călătorit în zonă s-au convins ei înşişi de veridicitatea informaţiilor disponibile online. Rămâne însă misterul despre cauzele care determină o asemenea activitate în zonă, cu atât mai mult cu cât nici oamenii de ştiinţă nu ştiu să explice ce se petrece. În 1994, o femeie a observat o scânteiere ciudată pe sol, descoperind că era vorba de un craniu de cristal sau de sticlă. Nimeni nu a descoperit din ce mineral a fost confecţionat craniul, dar toţi cei care stau în preajma lui susţin că el emană o energie ciudată.

5. Pine Gap, Australia

Este varianta australiană a Zonei 51, din SUA. Accesul aici este interzis publicului, iar guvernul de la Cannberra susţine că aici se află un centru de comunicare cu sateliţii staţionari deasupra Asiei şi Pacificului. Atât guvernul american, cât şi cel australian au încercat să pună capăt speculaţiilor, afirmând că nu e nimic misterios aici, fiind vorba doar de un centru de cercetare, însă marea majoritate a publicului nu crede în versiunea oficială. Mulţi teoreticieni susţin că Pine Gap se află situat în locul ideal din emisfera sudică, pentru comunicaţii intergalactice. Cert este că angajaţii nu au voie să spună nimic despre ceea ce se întamplă în interior.

4. Minele din Paris

Catacombele din Paris sunt o destinaţie turistică populară şi mulţi doresc să vadă camerele funerare din subteran, însă minele aflate în imediata vecinătate sunt strict interzise publicului larg. Exploratorii urbani au încercat de ani de zile să descopere ce se află sub străzile pariziene, însă puţini dintre ei au reuşit să treacă de pază. Mai mult, în zilele noastre există aparatură de ultimă generaţie care semnalează prezenţa oricărui intrus în zonă. În septembrie 2004, poliţia franceză a găsit aici un cinematograf subteran, care se alimenta cu energie din oraşul de sus. A fost alertată inclusiv mass-media, dar când poliţia s-a întors a doua zi la locul respectiv acolo nu mai era nimic misterios, sala de cinematograf fusese demontată, dispăruse. Mulţi cred că aceste mine reprezintă o poartă către Iad, iar restricţia în zonă e atât de mare, astfel încât oraşul să poată fi păzit împotriva spiritelor malefice.

3. Riddle House (Florida), SUA

A fost înconjurată de moarte şi disperare încă de la construcţia sa, la începutul anilor 1900. A fost o casă funerară, iar unul dintre angajaţi s-a spânzurat la mansardă, în anii ’20, din cauza problemelor financiare. Dintr-un motiv necunoscut, sinucigaşul ura bărbaţii, iar fantoma lui îi ataca pe cei care urcau în pod. Cu timpul, bărbaţilor li s-a interzis accesul în mansardă. Se spune că şi alte locuri din casă ar fi bântuite, deoarece obiectele de mobilier se mişcă de la sine. Multă vreme casa a rămas abandonată, dar în anii ’90 a început un proces de restaurare a ei, însă reparaţiile au durat foarte mult, deoarece muncitorii erau foarte speriaţi. Instrumentele lor de lucru erau aruncate din pod sau de la ferestre de o forţă nevăzută. Mulţi localnici evită şi în ziua de azi să se apropie de această casă.

2. Valea Morţii (California), SUA

Nimeni nu are vreo explicaţie cu privire la pietre grele, unele de 700 kg, care se mişcă pe fundul acestei văi, fără să fie acţionate de vreo forţă vizibilă. Oamenii de ştiinţă au găsit aici urme drepte şi în zigzig, lăsate de-a lungul anilor de pietre „călătoare”. Acest fenomen are loc pe suprafaţa platoului Racetrack Playa, fundul unui lac uscat din Valea Morţii. În studiul „Sliding Rocks on Racetrack Playa, Death Valley National Park: First Observation of Rocks in Motion”, publicat în 27 august 2014, cercetătorii susţin că au documentat pentru prima dată mișcarea rocilor cu ajutorul fotografiei în secvență şi al unor unităţi GPS. În timpul iernii, pietrele se pot deplasa sub acțiunea unui vânt ușor, cu o viteză de 3-5 m/s, pe o suprafaţă de gheaţă cu o grosime mai mică de 5mm. Mișcarea observată a avut loc cu o viteză de 2 – 6 m pe minut.

1. Uşa spre Iad (Turkmenistan)

Craterul a fost făcut de geologii ruşi în 1972, într-o tentativă de forare a gazelor naturale, iar flăcările care s-au declanşat atunci continuă să ardă intens şi în prezent. Toate echipamentele de forare au fost înghiţite atunci de prăbuşirea terenului iar din pământ s-au ridicat cantităţi uriaşe de gaz. Craterul creat are un diametru de 70 metri, iar adâncimea este de 230 metri. Legenda localnicilor spune că acolo se întâlnesc cele două lumi, Iadul şi lumea umană, şi că acestea nu ar fi trebuit să fie niciodată scoase la suprafaţă.