Top 10 cele mai spectaculoase răsturnări de scor din istoria fotbalului VIDEO

Liga Campionilor a intrat în faza meciurilor dramatice, în care truismul "un meci durează 90 de minute" capătă însemnătate cu accente spectaculoase, fiecare secundă fiind o încleştare teribilă în lupta pentru trofeu. Aşa se face că multe partide au avut un deznodământ neaşteptat şi improbabil, care rămâne scris în istoria fotbalului.

05 apr. 2014, 11:12
Top 10 cele mai spectaculoase răsturnări de scor din istoria fotbalului VIDEO

1. AC Milan – FC Liverpool (2005)

Este poate cea mai dramatică partidă văzută vreodată, mai ales că a contat pentru finala Ligii Campionilor. AC Milan conducea cu 3-0 la pauză, dar „cormoranii” au revenit incredibil şi au egalat, pentru ca după aceea să se impună la penalty-uri. În finala de la Istanbul au fost în teren jucători legendari, precum Gerrard, Kaka, Maldini, Şevcenko, Crespo sau Carragher.

2. Bayern Munchen – Manchester United (1999)

Câştigători ai campionatului şi ai Cupei Angliei, „diavolii” lui Sir Alex Ferguson se îndreptau spre o triplă istorică, însă bavarezii păreau capabili să îi oprească, ei conducând cu 1-0 până spre finalul jocului. Ferguson şi-a jucat atunci ultima carte şi i-a trimis în teren pe Sheringham şi Solskjaer, care au şi marcat golurile victoriei lui Bayern, în prelungiri.

3. Chile – Columbia (2013)

Columbia îi datorează enorm lui Radamel Falcao pentru prezenţa la CM 2014. În octombrie anul trecut era condusă acasă de Chile cu 0-3, după doar o jumătate de oră de joc. Din minutul 69 columbienii au început să recupereze diferenţa, iar o dublă a lui Falcao i-a reconfirmat acestuia statutul de erou naţional. Scorul final a fost 3-3.

4. Germania – Suedia (2012)

Germania conducea cu 4-0 în minutul 55, scor care descurajează orice formaţie, mai ales când joacă împotriva nemţilor. Suedezii nu au cedat însă şi în prelungiri au marcat golul de 4-4.

5. Olympique Marseille – Montpellier (1998)

Meciul s-a jucat în august 1998, la puţină vreme după Campionatul Mondial din Franţa. OM era condusă cu 0-4 la pauză, dar revenirea a fost entuziasmantă, în final reuşind să câştige cu 5-4.

6. Reading – Arsenal Londra (2012)

Meciul s-a jucat în Cupa Ligii, iar Reading conducea cu 4-0 după doar 36 de minute de joc. Meciul a fost nebun, „tunarii” ducând meciul în prelungiri, unde au câştigat cu un neverosimil 7-5.

7. Charlton – Huddersfield (1957)
Partida s-a jucat în ziua de Crăciun, iar victoria părea o formalitate pentru echipa gazdă, numai că minutul 27 îi găsea în avantaj net pe oaspeţi, care conduceau cu 5-1. Revenirea a fost incredibilă, Charlton ducând scorul la 6-5 în favoarea sa, pentru ca şi rezultatul final să-i fie favorabil, 7-6.

8. Newcastle – Arsenal Londra (2011)

Arsenal se afla în luptă pentru titlu, iar la pauză lucrurile stăteau excelent pentru „tunari”, tabela arătând 4-0 în dreptul lor. A urmat o cursă de urmărire a „coţofenelor”, iar cele două team-uri au încheiat la egalitate, scor 4-4, Arsenal luându-şi încă o dată adio de la titlu.

9. FC Barcelona – Atletico Madrid (1997)

Meciul a contat pentru sferturile de finală ale Cupei Regelui. Apatici în prima jumătate de oră, catalanii au încasat trei goluri în mai puţin de 30 de minute, însă Figo, Ronaldo şi Guardiola s-au trezit şi reuşit imposibilul. Figo a realizat tripla, iar catalanii au câştigat meciul cu 5-4.

10. Deportivo La Coruna – PSG (2001)

Pe 7 martie 2001 cele două se întâlneau în Galicia, în cea de-a doua fază a grupelor Ligii Campiionilor. Okocha, în minutul 29, şi Leroy, în minutele 43 şi 55 au făcut 3-0 pentru parizieni, însă ibericii au explodat în ultima jumătate de oră. O triplă a lui Walter Pandiani şi o reuşită a lui Diego Tristan au făcut ca scorul final să fie 4-3 pentru Deportivo.