Topul universităţilor şi institutelor de cercetare din România. Vezi primele clasate

Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca ocupă poziţia a treia în topul universităţilor şi institutelor de cercetare din România, după Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Academia Română, potrivit raportului pe 2013 al Scimago Institutions Rankings (SIR Global 2013), dat recent publicităţii.

23 oct. 2013, 13:03
Topul universităţilor şi institutelor de cercetare din România. Vezi primele clasate

„Conform raportului publicat de SIR – care clasifică universităţile şi institutele de cercetare din întreaga lume, în funcţie de analiza documentelor ştiinţifice cuprinse în baza de date SCOPUS – Universitatea „Babeş-Bolyai” ocupă a treia poziţie în topul din România, după Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Academia Română. La nivel global, UBB se situează pe locul 880, luând în considerare atât universităţile, cât şi institutele de cercetare”, se arată într-un comunicat al UBB transmis, miercuri, potrivit Agerpres.

Vezi şi: PROGRAME DE LICENŢĂ, în LICHIDARE la Universitatea Bucureşti, Politehnica şi Spiru Haret

Clasamentul realizat de SIR ia în considerare cantitatea şi calitatea producţiei ştiinţifice ştiinţifice publicate – numărul articolelor în revistele ştiinţifice de specialitate, ponderea articolelor publicate în colaborare cu autori din instituţii din alte ţări, numărul de citări, calitatea publicaţiilor, rata de excelenţă, precum şi alţi indicatori.

„Conform SIR Global 2013, realizat în rândul universităţilor şi institutelor de cercetare din România, UBB ocupă, cu 3.910 publicaţii, poziţia a 2-a în ceea ce priveşte numărul de articole publicate în revistele ştiinţifice de specialitate, respectiv a 3-a poziţie în ceea ce priveşte colaborarea internaţională. În cadrul aceluiaşi clasament, UBB ocupă a 3-a poziţie în ceea ce priveşte raportul dintre impactul ştiinţific mediu şi impactul mediu mondial al articolelor din domeniu”, precizează sursa citată.

CITEŞTE ŞI: Lista celor mai SLABE UNIVERSITĂŢI publice şi private din România