Românii, obligaţi să îşi declare averea din 2014, potrivit unui proiect de lege

Publicat: Marţi, 27 August 2013 09:24 // Actualizat: Marţi, 27 August 2013 19:16 // Sursa: RTV.net

Toţi românii vor trebui să-şi depună declaraţii de avere, de anul viitor. Iniţial, proiectul Ministerului de Finanţe îi viza doar pe cei peste 300 de milionari în euro pe care Fiscul îi are în baza de date. Astfel, din 2014, toţi românii vor fi obligaţi să depună anual o declaraţie cu toate veniturile, cheltuielile, dar şi bunurile pe care le au.

Foto: olt-alert.ro

Contribuabilii trebuie să declare dacă au case sau terenuri, maşini, bijuterii sau obiecte de artă în valoare de cel puţin 15.000 de lei, animale de rasă cu o valoare de cel puţin 15.000 de lei, conturi sau depozite bancare cu o valoare nespecificată, sau orice alte bunuri cu o valoare mai mare de 10.000 de lei, potrivit ECONOMICA.NET.

Mai trebuie declarate poliţele de asigurare, altele decât cele auto, dar şi cheltuielile personale sau cheltuielile cu persoanele aflate în întreţinere. De asemenea, potrivit proiectului de act normativ, trebuie declarate şi datoriile.

VEZI AICI PROIECTUL DE ACT NORMATIV

Cel mai probabil, Ministerul de Finanţe a elaborat acest proiect de act normativ în scopul verificării situaţiei veniturilor declarate de persoanele fizice cu venituri mari, pe care Fiscul le vânează de ceva vreme. Totuşi, articolul 109 din Codul de Procedură Fiscală, cel referitor la verificarea persoanelor fizice, nu face vreo diferenţă între contribuabili din punctul de vedere al venitoruilor declarate sau al impozitelor plătite. Aşadar, până la noi lămuriri, există posibilitatatea ca Fiscul să pretindă completarea acestei declaraţii de către oricine ar putea fi în situaţia să deţină bunurile de mai sus.

10 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 aug 13:54
27 aug 19:52
Răspunde | Votează email 0 email
Veronic
Ar trebui tot ce nu e declarat sa fie confiscat! Ma refer la valori cumulate de 10000-15000 RON. Nu mai traim in tara lui trabuc!
27 aug 18:27
Răspunde | Votează email 2 email
LEONIDAS
SI DACA NU O SA DAU DECLARATIE CE O SA-MI FACA?, O SA MI-O SOWGA CU 2 MAINI?, SA NU UITAM CA JURNALUL SUSTINE USL CARE IA MASURI ANTIROMANNESTI LA FEL CA SI BOC !!
27 aug 18:26
Răspunde | Votează email 1 email
Gabriel
Suntem o natiune eronata.Intr-o tara guvernata de hoti oamenii sunt luati la bani marunti de cei care dau legi proaste,sunt slabi pregatiti si rau intentionati.Romanii cu mici exceptii sunt niste oameni saraci.Uitati-va la salariul mediu pe economie si veti avea raspunsul.Imi este greata deja am demarat discutiile cu familia pentru a parasi aceasta tara in care nu vreau sa mai contribui la buget si nici sa-mi cresc copilul.
27 aug 16:08
Răspunde | Votează email -1 email
Gina Laura
legea e buna, asa e normal, zic eu, sa-si declare tot omul de rand averile, pentru ca nu de putine ori vedem in jurul nostru parveniti analfabeti care ii iau in ras pe cei care muncesc cinstit, iar ei traiesc in puf din furturi.totusi, mai am o temere ca e prea frumos ca sa fie si adevarat, mai ales ca vine din partea politicienilor romani.
27 aug 15:51
Răspunde | Votează email 2 email
Wargath
Eh... Ca orice lege romaneasca, o sa ramana litera moarta. Doar n-o sa bage la puscarie toata populatia. De altfel, pentru multi asta ar fi o mana cereasca. Cunosc destui care muncesc cinstit si n-au ce pune pe masa. Asa ca... Sa vina sa ma lege ca eu nu le declar nica! :))
27 aug 15:51
Răspunde | Votează email 1 email
didona
Vai de capul nostru.Dar oare cei care nu au ce declara , le da guvernul asta imputit si lor ceva? Ca nu de alta dar suntem o multime de felul asta....
27 aug 14:15
Răspunde | Votează email 4 email
Ionut
Multumim din inima politicienilor. Daca am o p..., trebuie s-o declar si pe-aia sau nu?
27 aug 12:50
...cu persoanele aflate în întreţinere. De asemenea, potrivit proiectului de act normativ, trebuie declarate şi datoriile. Continuare pe RTV Mai multe articole ...
27 aug 12:10
...acestei declaraţii de către oricine ar putea fi în situaţia să deţină bunurile de mai sus. Source Article from http://www.rtv.net/toti-romanii-obligati-sa-isi-declare-averea-din-2014-potrivit-unui-proiect-de-lege_95231.htmlToţi românii, obligaţi să îşi declare averea din 2014, potrivit unui...
1
EUR
4.6524
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H