Tradiţionala bătaie de la Ruginoasa, oprită de sute de jandarmi şi poliţişti

Forţele de ordine i-au păzit pe tineri şi le-au confiscat bâtele. O mobilizare masivă a forţelor de ordine a fost necesară acolo după ce în trecut câţiva tineri au fost răniţi grav.

01 ian. 2018, 10:44
Tradiţionala bătaie de la Ruginoasa, oprită de sute de jandarmi şi poliţişti

Tradiţionala luptă de la Ruginoasa, organizată între cetele de Deleni şi Văleni, a luat anul acesta o altă turnură. Mascaţii din vale s-au îmbrâncit cu forţele de ordine.

Conform tradiţiei zonei, în ultima zi din an, tinerii din localitate îşi dispută supremaţia, însă dintr-un obicei străvechi s-a transformat în confruntări violente.

Cetele erau pregătite de cu zori pentru o bătaie sănătoasă, doar că jandarmii s-au poziţionat între războinici cu misiunea clară să folosească forţa dacă este nevoie.

Şi anul acesta, mascaţilor de la Ruginoasa li s-a interzis să apară în sat cu tradiţionalele ciomege.

Cum poliţiştii şi jandarmii i-au descurajat pe localnici, aceştia au renunţat la confruntare şi s-au retras spre primărie, spre dezamăgirea privitorilor.

O mobilizare masivă a forţelor de ordine a fost necesară la Ruginoasa după ce în trecut câţiva tineri au fost răniţi grav. Anul acesta, au ajuns la Rugionasa peste 250 de jandarmi şi poliţişti.