TRAGEDIE în Gorj. Un angajat al Carierei miniere Gârla a murit electrocutat

Un bărbat de 51 de ani, angajat al Carierei miniere Gârla, a murit miercuri dimineaţa după ce s-a electrocutat la un abzeter.

01 oct. 2014, 08:44
TRAGEDIE în Gorj. Un angajat al Carierei miniere Gârla a murit electrocutat

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, angajat al Carierei miniere Gârla, aparţinând Termocentralei Rovinari din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a decedat miercuri dimineaţa după ce s-a electrocutat la un abzeter, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Cătălin Buşe.

Accidentul va fi încadrat ca accident de muncă a declarat şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, George Romanescu. Potrivit acestuia, bărbatul s-a electrocutat în timp ce lucra la repararea unui utilaj.

Reprezentanţii CEO au declarat, pentru AGERPRES, că bărbatul era angajat pe postul de electrician, având o vechime de 31 de ani în muncă.

„Accidentul s-a produs în timp ce salariatul intervenea la instalaţia electrică a unui utilaj de excavare de la Cariera Rovinari, sectorul Gârla, care se afla în revizie anuală programată. Familia va fi ajutată financiar, conform Contractului Colectiv de Muncă”, au precizat reprezentanţii CEO.

Poliţiştii efectuează cercetări, o anchetă internă fiind deschisă în paralel şi de către conducerea unităţii miniere.

Citeşte şi TRAGEDIE în Galaţi. Un bărbat a murit electrocutat