Tragedie la Zoo Timişoara: Zebra a murit înecată, iar şeful Direcţiei de Mediu a fost rănit

Zebra care vineri a fost prezentată oficial ca fiind noul locatar al Grădinii Zoologice din Timişoara a murit după ce a evadat a doua oară din ţarc şi s-a aruncat într-un heleşteu.

12 oct. 2013, 18:43
Tragedie la Zoo Timişoara: Zebra a murit înecată, iar şeful Direcţiei de Mediu a fost rănit

Seful Direcţiei de Mediu, Adrian Bere, a fost rănit, vineri, încercând să salveze zebra de la Grădina Zoologică, după ce aceasta a evadat a doua oară şi s-a aruncat într-un heleşteu.

„În cursul zilei de vineri, mânzul a fost prezentat jurnaliştilor, fiind eliberat din spaţiul închis în care a fost adăpostit atunci când a ajuns la Timişoara. Animalul a avut un comportament agresiv pentru mai mult timp, alergând confuz în ţarcul amenajat din care a reuşit să se şi elibereze. Angajaţii Grădinii Zoologice nu au reuşit să îl tranchilizeze, iar după ce animalul speriat a lovit mai multe garduri de protecţie, a revenit în ţarc. După câteva ore, timp în care animalul a fost foarte neliniştit, a evadat din nou din habitat, sărind în heleşteu”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Timişoara.

Directorul Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, Adrian Bere, şi medicul veterinar al Grădinii Zoologice, Mihai Afrenie, au sărit în apă pentru a salva animalul, dar nu au reuşit.

„În urma acestei intervenţii asupra animalului violent, directorul Adrian Bere a fost rănit şi transportat la spital pentru investigaţii. În cursul serii de vineri, a fost externat, dar este în continuare sub observaţie medicală. Municipalitatea este deja în legătură cu reprezentanţi ai unor grădini zoologice pentru a aduce la Timişoara un alt exemplar”, mai spun reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Zebra, care avea vârsta de un an, a fost donată Grădinii Zoologice din Timişoara de către Grădina Zoologica din Liberec, Cehia.