Ele sunt Ana și Delia, două surori care visează să ajungă măcar o dată în viață la grădina zoologică! ”Nu e posibil așa ceva când noi nu ne permitem atâtea. Nu am avut niciodată papuci noi”

Ana și Delia sunt la vârsta la care ar trebui să viseze neîncetat cu ochii deschiși însă, din păcate, sărăcia și greutățile vieții le-au lovit atât de crunt încât chiar și visele sunt un lux pentru ele. Cele două surori nu au avut niciodată o pereche de papuci sau ghete noi, iar iarna au fost nevoite de cele mai multe ori să meargă la școală în șlapi sau adidași, la temperaturi extrem de scăzute, prin ploaie și zăpadă.

23 sept. 2023, 23:16
Ele sunt Ana și Delia, două surori care visează să ajungă măcar o dată în viață la grădina zoologică! ”Nu e posibil așa ceva când noi nu ne permitem atâtea. Nu am avut niciodată papuci noi”
Ele sunt Ana și Delia, două surori care visează să ajungă măcar o dată în viață la grădina zoologică!

Ele sunt Ana și Delia, două surori care visează să ajungă măcar o dată în viață la grădina zoologică! În timp ce alte fetițe de vârsta lor merg la școală îmbrăcate după ultima modă, Ana și Delia se gândesc cu groază că în curând va veni sezonul rece și că din nou vor fi nevoite să meargă ude pentru a învăța carte.

Citește și Povestea emoționantă a lui Paul, băiatul de 13 ani care și-a dorit o fântână și o vacă! Strigătul lui disperat de ajutor nu a fost trecut cu vederea de români

Ele sunt Ana și Delia, două surori care visează să ajungă măcar o dată în viață la grădina zoologică!

Ana și Delia sunt doar două fetițe, însă viața a măturat atât de tare cu ele încât le-a furat tot, copilăria, zâmbetul de pe buze și mai mult, dreptul de a visa.

Cele două surori trăiesc de când se știu într-o sărăcie lucie și niciodată nu au avut o pereche de papuci sau ghete noi. Deși, aparent pentru alți copii aceste lucruri sunt extrem de banale, pentru ele sunt un lux la care nici măcar nu îndrăznesc să viseze.

Pentru că știu că părinții nu au posibilitatea de a le cumpăra o pereche nouă de încălțăminte sau orice altceva pentru școală, cele două micuțe nici măcar nu îndrăznesc să le mai ceară ceva pentru a nu-i supăra și de-a lungul timpului au mers încălțate cu ce au găsit prin casă.

”Nu am avut niciodată papuci noi. Noi atunci când trebuia să le spunem părinților am preferat să tăcem din gură ca să fie mai bine, ca să nu facem părinții triști…Iarna am mers la școală cu șlapi, cu adidași, cu ce am avut prin casă. Stăteam la ore așa uzi. Era sobă la școală și puneam adidașii și se uscau…toți copiii puneam așa. În timpul orelor stăteam în șosete”, au spus Ana și Delia.

Greul pentru Ana și Delia va începe odată cu venirea frigului, a ploilor și a zăpezilor. Bietele fetițe se gândesc cu groază că vor fi nevoite să reia calvarul prin care au trecut în anii anteriori.

”Mergeau în șlapi și când veneau de la școală, șosetele le erau leoarcă și picioarele le înveleam, le puneam lângă sobă și le puneam în cârpe ca să poată să se încălzească. Plângeau că le usturau picioarele”, a declarat mama celor două surori pentru Asociația MGM.

Întrebate dacă au visat vreodată să aibă o pereche de ghete a lor, cele două surori au răspuns: ”Nu am avut posibilitatea”

Ana și Delia nu au fost niciodată în oraș, iar cea mai mare dorință a lor este să ajungă măcar o dată în viață la grădina zoologică pentru a vedea tigrul și maimuțele.

”Nu e posibil așa ceva când noi nu ne permitem atâtea. Poate cândva, când o să aibă, părinții o să ne ducă”, a spus Ana.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Burduja razvan (@burdujarazvan)

Citește și Povestea emoționantă a lui Sorin și a celor trei frați ai săi care trebuie să aleagă între școală și mâncare! ”Îmi doresc cel mai mult să învăț și să am un purcel în curte”