TRAIAN BĂSESCU, 10 ani la Cotroceni. Două mandate în IMAGINI: ipostaze inedite şi poze amuzante

TRAIAN BĂSESCU, 10 ani la Cotroceni. Traian Băsescu părăseşte, duminică, cea mai înaltă funcţie în stat. Băsescu îşi încheie cele două mandate şi îi va preda cheile de la palatul prezidenţial lui Klaus Iohannis.  În cei 10 ani de mandat, Traian Băsescu a surprins de multe ori prin ipostaze inedite. De la momente care au făcut istorie până la situaţii mai puţin potrivite pentru un şef de stat, chiar şi el preşedinte jucător, toate au făcut ca lista în care Traian Băsescu apare în imagini memorabile să fie foarte lungă. 

20 dec. 2014, 07:14

RomaniaTV.net vă prezintă imagini care au făcut istorie în cele două mandate prezidenţiale ale lui Traian Băsescu.

BĂSESCU CU ŞUVIŢĂ

Celebra suviţă lui Băsescu i-a jucat de multe ori feste preşedintelui. Aşa că, după instalarea la Cotroceni, în mai  2005, şi-a făcut apariţia fără „moţ”, mărturisind că a renunţat la şuviţă la indemnul sotiei sale: „Am zis ca o sa poarte noroc ziaristilor din Irak daca imi tai motul si s-a rezolvat intr-o secunda”. 

EPISODUL ÎN LACRIMI „DRAGĂ STOLO”

Este imaginea dintr-o scenă care a stârnit controverse şi comentarii nenumărate despre autenticitatea lacrimilor şi motivele rocadei pentru Cotroceni. De altfel, de-a lungul celor două mandate, Băsescu a fost surprins de multe ori cu ochii lăcrimând, făcându-se multe speculaţii pe marginea uşurinţei cu care acesta plânge.

RĂPIREA JURNALIŞTILOR ÎN IRAK

Rolul jucat de Traian Băsescu în negocierile privind eliberarea celor trei jurnalişti răpiţi în martie 2005 în Irak – Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian a constituit subiectul multor dispute, însă cert este că, după venirea lor în ţară, cota de popularitate a preşedintelui a crescut foarte mult. Pe 23 mai, după două luni in care au fost ţinuţi ostatici, Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian au fost întâmpinaţi de rude, prieteni, dar şi de preşedintele Traian Băsescu pe Aeroportul Otopeni.

CU GIGI BECALI, LA GOLDEN BLITZ. DANSURILE DE LA CIREŞICA

Chefurile lui Traian Băsescu rămân de pomină în istoria prezidenţială, fie că a fost vorba de petrecerile de Revelion, fie că a ieşit la un pahar, cu prietenii şi favoriţii din politică.

Celebru este cheful cu Gigi Becali de la Golden Blitz, care a vrut să marcheze finalul unei supărări mai vechi între cei doi. „Eh, la bucurie, totul trece…”, le spunea presedintele ziaristilor care l-au intrebat cum e cu supararea pe Becali. Acestia s-au chefuit atunci pana pe la vreo cinci dimineata, iar Basescu a plecat la volanul unui Volkswagen.

Memorabile rămân însă petrecerile şi dansurile lui Băsescu de la Cireşica.

CAZUL PIXELULUI ALBASTRU: „BĂSESCU A LOVIT UN COPIL”

Un filmuleţ care s-a vrut o lovitură pentru preşedinte în 2009, dar rămas fără rezultat. Clipul în care preşedintele pare a lovi un copil peste faţă, în timpul unui miting electoral din 2004, nu l-a împiedicat pe Băsescu să-şi adjudece cel de-al doilea mandat, iar în urma lansării lui pe piaţă a rămas celebra replică „Să-şi fie ruşine, Dinu Patriciu!”

 

BĂSESCU LA INUNDATII CU FESUL PAUL&SHARK

Traian Băsescu a avut o perioadă, în mandatul său, când a mers în mai multe rânduri în zonele afectate de inundaţii. A fost momentul în care a făcut senzaţie cu fesul de la Paul and Shark.

BĂSESCU DE REVELION ŞI DECHIZAT ÎN MOŞ CRĂCIUN

În primii ani de şef al statului, Traian Băsescu obişnuia să meargă în Piaţa Universităţii de Revelion. Odată cu scăderea popularităţii, Băsescu a renunţat să mai petreacă în stradă, alături de români, preferând să meargă la munte în noaptea dintre ani.

 

Traian Băsescu a făcut şi pe Moş Crăciun. S-a întâmplat la Cotroceni, când a primit un grup de copii colindatori. Pentru a-i ajuta sa scape de emotii, şeful statului s-a deghizat in Mos Craciun si le-a rasplatit efortul oferindu-le cadouri si multe dulciuri.

BĂSESCU, LA CUMPĂRĂTURI

Traian Băsescu a făcut un obicei ca, în ziua alegerilor, să meargă la cumpărături şi, uneori, chiar să îi invite la cafea pe jurnalişti. Într-un asemenea moment, s-a produs deja cunoscutul scandal „Ţigancă împuţită”.

 

BĂSESCU ÎN STRAIE 

Nu de puţine ori, Traian Băsescu a mers la diverse sărbători tradiţionale, prilej cu care s-a lăsat imortalizat în ipostaze care au reuşit să smulgă zâmbete.

Altădată, Băsescu nu a scăpat ocazia de a poza in tractor.

 

Totodată, nu a ratat momentul de a fi cowboy, dar nu a scăpat aparatelor de fotografiat nici atunci când nu şi-ar fi dorit.

EXILAT LA GARAJ, ALĂTURI DE ELENA UDREA

Traian Băsescu a fost suspendat de două ori, iar ultima dată a avut sediul de campanie într-un „garaj”.

Elena Udrea i-a fost alături lui Băsescu în toate campaniile, iar, în pragul europarlamentarelor, după ce a spus „Adio, PDL!”, a mers la mare la întrunirea PMP, gest care i-a atras ameninţarea pentru a treia suspendare.

TRAIAN BĂSESCU, FOTOGRAFII DE COLECŢIE

Traian Băsescu s-a născut la data de 4 noiembrie 1951 în casa familiei din Basarabi, regiunea Constanța. În 1953 s-a născut Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu.  Traian Băsescu a absolvit în anul 1976 Institutul de Marină Mircea cel Batrân din Constanța, Facultatea de Navigație, Secția Comercială. S-a căsătorit cu Maria Băsescu, cu care are două fete, Ioana, născută în 1977, și Elena, în 1980.

În anul 1995 a absolvit cursurile avansate în Industria Transportului Maritim ale Academiei Norvegiene, ca bursier al acestui stat. Tatăl său, Dumitru Băsescu, a decedat în anul 2002, în urma unei afecțiuni cardiace, iar mama sa, Elena Băsescu, în anul 2010.

Traian Băsescu are deja doi nepoţi şi îl aşteaptă şi pe al treilea.