Traian Băsescu: Am scris decretul pentru demiterea lui Coldea, după pozele de la Paris, dar nu l-am semnat

Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că a avut scris raportul pentru demiterea lui Florian Coldea din conducerea SRI, după scandalul "Udrea şi Bica la Paris", dar a renunţat la acest demers după primirea unui raport amănunţit pe această temă.

24 feb. 2015, 19:55

„Am avut decretul scris pentru demiterea lui Coldea, dar nu l-am semnat. Pentru că am primit alt raport al serviciilor în două săptămâni care mi-a arătat altă realitate decât ce am intuit. Că nu puteau fi paparazzi pentru că ei le-ar fi dat atunci şi pentru că s-au făcut rost de facturi. Dacă raportul îmi confirma că serviciile româneşti erau implicate, aş fi semnat decretul. Primind un raport strict secret, pe care nu o să-l pot face public niciodată, care mi-a arătat altceva, nu am semnat decretul. Pe conţinut, raportul nu era un pericol pentru relaţiile internaţionale, dar pentru intern e deplin justificată secretizarea raportului. Era un raport convingător”, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV.

După apariţia fotografiilor cu Elena Udrea şi Alina Bica la Paris, Traian Băsescu pe atunci preşedinte, s-a arătat foarte supărat pe serviciile secrete şi anunţa că va cere explicaţii. „Aceasta este un serviciu pe care serviciile şi l-au făcut între ele”, spunea Traian Băsescu, la B1TV.

Şi tot preşedintele Băsescu a fost cel care a pus lucrurile cap la cap.

„Este evident că doamna Bica a fost supravegheată, pentru ea s-au luat facturile. Elena Udrea nu-i interesa, ea a venit ca un bonus, după ce s-a înscris la alegeri”, a declarat Traian Băsescu.

Înaintea campaniei electorale pentru prezidenţiale din 2014, pe internet au circulat mai multe fotografii în care care candidatul PMP, Elena Udrea, apărea alături de fostul procuror-şef DIICOT, Alina Bica, la plimbare prin Paris. Pozele ar fi fost realizate în luna februarie 2014, scria site-ul joscenzura, unde au fost postate imaginile, dar care, la câteva ore, a fost şters. Împreună cu cele două, s-a aflat şi Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii. Fotografiile au fost date publicităţii la o zi după apariţia în ediţia germană a publicaţiei Huffington Post a informaţiilor despre o posibilă implicare a Elenei Udrea în dosarul EADS.

„Fetele s-au distrat foarte bine si au spart cateva zeci de mii de euro. O apropiere intre un om politic controversat, Elena Udrea, o fosta seja de institutie de stat cu buget dirijat discretionar si o procuroare-sefa pusa politic care ar trebui sa lupte impotriva coruptiei politice si a crimei organizate. Aceste imagini zac in mai multe redactii din Bucuresti. Au fost tinute la sertar in urma unor presiuni de neimaginat”, a scris site-ul joscenzura.ro.