Traian Băsescu, atac cu perdea la Kovesi: Să spună ferm dacă a fost la Ghiţă acasă. REPLICA lui Sebastian Ghiţă

Traian Băsescu a postat, sâmbătă, pe Facebook, un atac cu perdea la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, somând-o pe aceasta să răspundă ferm "poveştilor" care circulă în spaţiul public cu privire la relaţia sa cu deputatul Sebastian Ghiţă şi la felul în care acesta a ajutat-o să obţină din partea unei comisii parlamentare aviz de "neplagiat" în cazul tezei sale de doctorat. În replică, Sebastian Ghiţă a declarat, la România TV, că nu i se pare normal ca fostul preşedinte să comenteze prietenia sa cu Laura Codruţa Kovesi şi, mai ales, să deţină informaţii pe care el nu le-a spus în spaţiul public în momentul în care a dezvăluit că a fost prieten cu şefa DNA.

RomaniaTV.net
01 oct. 2016, 14:30
Traian Băsescu, atac cu perdea la Kovesi: Să spună ferm dacă a fost la Ghiţă acasă. REPLICA lui Sebastian Ghiţă

„Ma aştept ca inculpatul tupeist Sebastian Ghiţă şi plagiatorul Victor Viorel Ponta, care si-au permits să spuna ca eu am fost seful Codrutei Kovesi sa primeasca o replica pe masura tupeului lor.
Mi-a plăcut răspunsul dat ieri de Laura Codruţa Kovesi, citez „nu am fost, nu sunt şi nu voi fi prietenă cu inculpatul Sebastian Ghiţă”. Răspuns ferm şi fără echivoc, specific unui înalt magistrat cu onoare.
Cu toate acestea în spaţiul public circulă două poveşti care trebuie să primească un răspuns la fel de ferm şi menţionez pe scurt poveştile :
1.Laura Codruţa Koveşi, în calitate de Procuror General, a apelat la inculpatul Sebastian Ghiţă pentru realizarea unui raport tehhnic favorabil cu privire la propria-i lucrare de doctorat.
2.În perioada 2011 – 2014 cînd îndeplinise şi îndeplinea succesiv funcţiile de Procuror General şi Procuror Şef DNA, Laura Codruţa Koveşi îl vizita relativ frecvent pe inculpatul Sebastian Ghiţă la domiciliul său din Ploieşti, participând la evenimente şi sărbători de familie (in acea perioadăa Sebastian Ghiţă era inculpat in dosarul Tracia – Asesoft).
Cu certitudine, cele două poveşti,sper eu fabricate şi care circulă în spaţiul public au ca obiectiv erodarea credibilităţii şefei DNA. În acelaşi timp, sunt convins că aceste poveşti publice nu vor putea deturna cursul dosarelor penale facute corect de procurori, pentru că DNA este o instituţie şi nu un singur om.
Cred că toţi cei care au investit şi investesc încredere în Laura Codruţa Koveşi au nevoie de un răspuns public ferm al acesteia, legat de cele două poveşti..
Sper din tot sufletul ca la sfirşitul acestei întimplari publice, cel incoronat cu titlul de mincinos sa fie Sebastian Ghiţă”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Replica lui Ghiţă: O să duc procurorilor probe legate de relaţia mea cu doamna Kovesi

Sebastian Ghiţă a intervenit telefonic la România TV pentru a-i da replica fostului preşedinte Traian Băsescu.

„Vreau să răspund domnului Traian Băsescu cu toată politeţea de care sunt în stare.  În mandatul său de 10 ani a învăţat toată naţia, pe toţi românii să se numească între ei penali, hoţi, mafioţi. Atât ne-a repetat chestia asta, încât a convins-o şi pe omul lui – Laura Codruţa Kovesi – că suntem toţi nişte hoţi şi nişte inculpaţi şi să ne strige aşa prin interviuri, încălcând orice drept la imagine, orice prezumţie de nevinovăţie. Nu ştiu de unde are preşedintele Traian Băsescu aceste informaţii, de unde ştie că Laura Codruţa Kovesi venea la mine acasă. L-am mai surprins ştiind lucruri şi despre povestea cu plagiatul. Întrebarea mea este de ce nu a spus-o până acum. Eu am spus că m-am întâlnit în repetate rânduri cu Laura Codruţa Kovesi, inclusiv la evenimente private. Eu înţeleg că toţi suntem filaţi în ţara asta, dar nu înseamnă că un preşedinte trebuie să vină şi să le spună public. Există un dosar penal în care se anchetează această relaţie, la Parchetul General, şi cred că doamna Kovesi e egală cu noi în faţa legii. O să duc probe să arăt ce m-a apucat să o ajut pe doamna Kovesi, de ce venea la mine acasă. Doamna Kovesi a minţit ieri că nu mă cunoaşte şi nu am fost prieteni, chestiune care m-a supărat. Băsescu are informaţiile lui de la serviciile secrete şi ştie că era la mine acasă şi a spus-o. Eu o să merg la Parchetul General şi o să recunosc toate lucrurile astea. O să duc probele cu privire la această relaţie şi la ce m-a determinat să o ajut în această chestiune cu plagiatul”, a declarat Sebastian Ghiţă.