Traian Băsescu, despre revoltele din penitenciare: Mi se pare o mişcare controlată, prea s-a extins ca flama

Traian Băsescu a vorbit la România TV despre revolta din ultima săptămână din mai multe penitenciare şi a spus că i se pare o mişcare controlată, nerăbdarea deţinuţilor fiind stimulată de declaraţiile ministrului Raluca Prună privind amnistia şi graţierea.

17 iul. 2016, 20:09
Traian Băsescu, despre revoltele din penitenciare: Mi se pare o mişcare controlată, prea s-a extins ca flama

O să fiu foarte sincer: mi se pare o mişcare controlată, prea s-a extins ca flama în mai multe închisori. A fost stimulată. Chiar declaraţia doamnei Prună, care este una adevărată… că soluţie la programul pilot pe care ni l-ar da CEDO, care înseamnă amenzi de 80 de milioane de euro pe an şi tot va trebui să remediem treburile din puşcării. Dânsa, când a făcut această afirmaţie şi a văzut ca o soluţie amnistia sau graţierea, a stimulat reacţia în închisori.

Citeşte şi Raluca Prună: Marius Vulpe va fi noul director general interimar al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

Din păcate, nu cred că a fost reacţia celor care trebuie. Niciodată o amnistie sau o graţiere nu poate să îi vizeze pe cei care au omorât, au făcut trafic de persoane, pe cei care violat, pe cei care au tâlhărit. Sunt convins că din campionii urcărilor pe puşcării au fost din această categorie„, a declarat Train Băsescu, la România TV.