Traian Băsescu: Este nepermis ca de negocierea cu Exxon şi OMV să se ocupe Liviu Dragnea

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că nicăieri în lume nu s-a mai văzut ca de negocierile legate de exploatarea gazelor în Marea Neagră, cu companiile petroliere Exxon şi OMV, să se ocupe preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care nu are atribuţii în acest sens.  

26 sept. 2018, 20:24
Traian Băsescu: Este nepermis ca de negocierea cu Exxon şi OMV să se ocupe Liviu Dragnea

„Este nepermis ca de negocierea cu companiile să se ocupe preşedintele Camerei Deputaţilor. Unde în lume aţi mai văzut aşa ceva? Ce atribuţiuni are preşdintele Camerei Deputaţilor ca să primească pe Exxon şi OMV? Am început să avem comportament de stat bananier. Sunt alte instituţii care trebuie să se ocupe cu legea offshore”, a afirmat Traian Băsescu, miercuri, într-o intervenţie telefonică la postul B1Tv.

Întrebat de ce Liviu Dragnea a făcut paşi în spate în adoptarea de către Parlament a Legii offshore şi dacă l-a forţat cineva să aibă această acţiune, Băsescu a răspuns: „Putem presupune orice. El a lăsat să se vadă că este jupânul acestei legi, însă această lege nu trebuie să plece de la premisa ce fac cu redevenţele, ci ce fac cu gazele.” 

Fostul şef al statului şi actual senator al PMP a criticat şi Guvernul pentru că nu a venit cu o strategie prin care România să poată valorifica gazele din Marea Neagră.