Traian Băsescu: Guvernul de tehnocraţi e bătaia de joc a partidelor. Iohannis îşi permite prea multe lejerităţi

Traian Băsescu a făcut o analiză a guvernului de tehnocraţi condus de Dacian Cioloş şi a activităţii preşedintelui Klaus Iohannis la Cotroceni. Despre Executiv, fostul preşedinte a spus, la România TV, că este bătaia de joc a partidelor parlamentare, iar despre actualul şef al statului spune că îşi permite prea multe "lejerităţi" şi "excentricităţi"

17 apr. 2016, 20:34
Traian Băsescu: Guvernul de tehnocraţi e bătaia de joc a partidelor. Iohannis îşi permite prea multe lejerităţi

Traian Băsescu i-a atras preşedintelui Klaus Iohannis atenţia cu privire la lucruri de importanţă vitală pentru România care se întâmplă chiar sub nasul său, dar pe care nu le observă din cauza faptului că îşi alege greşit priorităţile.

Sunt de acord că trebuie făcută o înnoire a clasei politice, dar trebuie să vedem cu cine. Că dacă o înlocuim cu naţionalişti extremişti, România se distruge singură. (…) Preşedintele Iohannis nu ştiu dacă înţelege situaţia. Am trăit şi eu experienţa noviciatului la Cotroceni. Depinde de inteligenţa fiecăruia cât durează. La mine a durat un an şi jumătate, doi, dar dacă nu te ocupi, poate să dureze tot mandatul. Situaţia nu are legătură cu situaţia imobiliară a preşedintelui Ioahnnis. Probelma e la lejerităţile pe care şi le permite, cu deplasări lungi şi dese, cu excentricităţi cum ar fi să aibă şi soţia preşedintelui o limuzină Mercedes, cu investiţii de 3 milioane la reşedinţă, cu investiţii la Cotroceni în sistemul de udare a grădinii. Dacă asta a devenit o prioritate la Cotroceni… Poate trebuie rezolvată şi problema asta; eu nu am constatat demolări, căderi de pereţi. Palatul Cotroceni nu e nou, e mobilat înainte de revoluţie, poate puţin cam desuet, dar dacă asta e marea problemă a Preşedinţiei României… că n-ai bucătărie. Eu nu suportam miros de mâncare în Cotroceni şi am cerut desfiinţarea bucătăriei. Cine voia să mănânce comanda o shaorma, ce dorea”, a spus Traian Băsescu, la România TV.

Guvernul de tehnocraţi e bătaia de joc a celor două mari partide

Traian Băsescu a apreciat că Guvernul condus de Dacian Cioloş este reprezentarea perfectă a faptului că un guvern tehnocrat nu e potrivit pentru România.

„Acest Guvern nu face nimic; el a fost pus ca să-şi bată joc cele două mari partide de „guvernul meu” al lui Iohannis. În Parlament e o avalanşă de facilităţi financiare care se dau multor categorii, când ei ştiu foarte bine că Guvernul nu are bani de aşa ceva. Se vede clar ce înseamnă tehnocrat: incapabil de decizie, de viziune. Mai e un tehnocrat care bate şi la porţile Capitalei: Nicuşor Dan. Un habarnist bun de gură, care şi-a făcut un nume doar pentru că a obstrucţionat, justificat sau nu, anumite autorizaţii date prin Bucureşti. Dacă el va fi cumva primarul, vom avea o decepţie uriaşă, la fel cum am avut cu Iohannis„.