Traian Băsescu: „Nu avem DNA, avem instituţia Laura Codruţa Kovesi”. Ce spune despre revocarea şefei DNA

Traian Băsescu a declarat miercuri seara, la România TV, că nu crede că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, va fi revocată din funcţie de preşedintele Klaus Iohannis.

28 mart. 2018, 17:14
Traian Băsescu: „Nu avem DNA, avem instituţia Laura Codruţa Kovesi”. Ce spune despre revocarea şefei DNA

Traian Băsescu consideră nesăbuită o revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, apreciind că aceasta ar putea fi interpretată ca un semnal al abandonării luptei anti-corupţie. „Preşedintele are în vedere un complex mult mai mare de elemente când ia decizia, nu o simplă schimbare administrativă. Laura Codruţa Kovesi a devenit o instituţie, ea însăşi. Nu avem DNA, avem instituţia Laura Codruţa Kovesi. Asta ne-a intrat în cap la toţi.

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l aibă în vedere preşedintele este ca printr-o decizie de revocare nu cumva să fie acuzat, pentru că ar fi catastrofal şi pentru ţară, să nu fie acuzat că ar vrea să o îndepărteze pentru că nu-i mai place lupta anti-corupţie. Riscul ca preşedintele să fie considerat drept unul care a abandonat lupta împotriva corupţiei este major dacă va face o revocare nesăbuită. Kovesi ar trebui ţinută în funcţie până la sfârşitul mandatului„, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Citeşte şi Sebastian Ghiţă: I-am dat bani lui Kovesi pentru o maşină. Banii nu au mai fost returnaţi. Kovesi: Minciună incalificabilă

Fostul preşedinte s-a referit şi la relaţia dintre DNA şi SRI. „M-am chinuit câţiva ani, spunându-le direct, şi doameni Kovesi şi lui George Maior: Terminaţi cu încheierea comunicatelor DNA cu sintagma „cu sprijinul SRI”. De ce ţineţi să fiţi acolo? Probabil slăbiciunea doamnei Kovesi pentru Coldea şi a lui Coldea pentru doamna Kovesi, din dorinţa de a arăta că sunt un monolit a făcut să insereze această formulare, care e foarte greu de explicat (…) Doamna Kovesi are acum alt suporter fără rezerve, pe procurorul general Augustin Lazăr. A plecat Coldea, dar are dincoace un om dispus să nu vadă nimic„, a mai spus Băsescu, la România TV.