Traian Băsescu solicită statului un birou în care să poată primi vizite oficiale

Traian Băsescu insistă să obţină un birou într-o clădire de la RA-APPS, spaţiu în care ar urma să primească demnitari sau foşti şefi de stat, potrivit România TV.

09 mart. 2015, 11:26
Traian Băsescu solicită statului un birou în care să poată primi vizite oficiale

Fostul preşedinte Traian Băsescu a cerut să i se dea un imobil în care să îşi instaleze biroul, motivând că mai mulţi demnitari sau chiar foşti şefi de stat i-au cerut întâlniri, dar nu a avut unde să îi primească.

TRAIAN BĂSESCU, la casa din Mihăileanu: Am venit să schimb LIGHEANELE pe unde plouă VIDEO

Potrivit legii, foştii preşedinţi au dreptul să foloseacă gratis o locuinţă de protocol, „cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar”.

Traian Băsescu ar urma să se mute într-o locuinţă RA-APPS, la care are dreptul în calitate de fost şef al statului. Imobilul ce i-a fost pus la dispoziţie în acest sens este cel în care a locuit Mioara Roman, numai că acesta se află acum în reparaţii, din cauza stării avansate de degradare în care se afla.

TRAIAN BĂSESCU se va muta în vila Mioarei Roman: Am semnat contractul. Aţi văzut cum arată?

Drept urmare, Traian Băsescu locuieşte încă în Vila Lac 3, pe care ar fi trebuit să o părăsească în termen de 60 de zile de la încheierea mandatului.