Transpiri noaptea? Iată de ce!

Te trezești în mijlocul nopții transpirată și nu reușești să descoperi motivul? Iată care pot fi principalele cauze și remediile pentru această problemă neplăcută!

01 mart. 2015, 11:09
Transpiri noaptea? Iată de ce!

În general, femeile au această problemă după vârsta de 40 de ani, fiind o condiție asociată cu apariția menopauzei. Experții spun că aceasta este o problemă comună și se poate agrava dacă este tratată la timp. Transpirația pe timpul nopții se poate datora mai multor cauze. Un medic te va ajuta cel mai bine să descoperi motivul și îți va oferi un tratament corespunzător. Printre cele mai frecvente cauze se numără următoarele:

Principala cauză este perioada de tranziție în care femeile ajung la menopauză. Bufeurile și transpirația excesivă pe timp de noapte pot apărea și la femeile care sunt în stadiul de perimenopauză. Această perioadă începe cu mai mulți ani înainte de manopauza efectivă, pe măsură ce ovarele reduc cantitatea de estrogen produsă. Totodată, hipoglicemia poate fi un alt motiv pentru care transpiri noaptea foarte mult.Persoanele cu diabet cărora li se administrează insulină experimentează deseori această neplăcere.

Citeste mai mult in RevistaTeo