Dezastru în Suceava după o furtună puternică. Zeci de gospodării, inundate la Câmpulung Moldovenesc. Transrarăul, blocat de aluviuni

Transrarăul, drumul judeţean ce face legătura între DN17 şi Masivul Rarău, a fost blocat în urma ploilor torenţiale căzute miercuri. La Câmpulung Moldovenesc, pompierii au intervenit pentru a scoate apa din mai multe gospodării, asta după ce un pârâu a ieşit din matcă. 

RomaniaTV.net
15 aug. 2018, 16:26
Dezastru în Suceava după o furtună puternică. Zeci de gospodării, inundate la Câmpulung Moldovenesc. Transrarăul, blocat de aluviuni

Ploile torenţiale au făcut prăpăd în mai multe localităţi din Suceava. Zeci de case au fost inundate la Câmpulung Moldovenesc, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea apei, după ce pârâul Valea Seacă a ieşit din matcă, dar şi într-o curte din localitatea Volovăţ unde acelaşi pârâu ieşit din matcă a produs inundaţii.

Potrivit ISU Suceava, toate zonele cu probleme sunt monitorizate în permanenţă, iar drumul Transrarău a fost deja deblocat şi în prezent se circulă.

Până la 20,00 a fost emis un nou cod galben de furtună pentru zona de munte a judeţului Suceava, fiind vizate zona de peste cota 1.800 m şi localităţile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Vama, Vatra Moldoviţei, Fundu Moldovei, Frumosu, Dorna Candrenilor, Pojorâta, Dorna-Arini, Iacobeni, Sadova, Poiana Stampei, Cârlibaba, Breaza, Coşna, Ciocăneşti.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala averse ce vor cumula local 30-35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, grindina de dimensiuni mici.