Tratamente homemade pentru a combate mătreaţa

Poti sa scapi de matreata cu ajutorul unor produse bio, a unor tratamente facute chiar acasa. Sunt foarte eficiente mai ales daca le aplici in mod regulat. Iata cateva retete homemade usoare pentru a combate matreata, folosind numai ingrediente naturale.

20 mai 2016, 17:47
Tratamente homemade pentru a combate mătreaţa

Masaj anti-matreata cu miere

Dilueaza o lingurita de miere de calitate intr-o cana cu apa calda. Utilizeaza amestecul inainte de dus, maseaza bine pe scalp si lasa sa actioneze inainte sa samponezi.

Masca cu otet din cidru de mere impotriva matretii

Ai nevoie de un singur ingredient pentru acest remediu naturist: otet din cidru de mere. Cu aproximativ o ora inainte sa te speli pe cap, intinde pe scalp si pe lungimea firului de par. Trebuie sa astepti cel putin 30 de minute inainte de a indeparta acest tratament contra matretii, scrie curademiere.ro.

Tratament anti-matreata cu ulei esential de lamaie

Adauga 7 picaturi de ulei esential de lamaie deasupra unei portii de iaurt natural. Aplica pe scalp si maseaza delicat timp de 10 minute, apoi clateste si foloseste samponul obisnuit; asigura-te ca nu te apropii de zona sensibila a ochilor.

Ulei esential antifungic pentru a combate matreata

Un truc simplu, dar extrem de eficace – alege uleiul esential antimicotic preferat (poate fi eucalipt, palmarosa, salvie, lamaie, lavanda, rozmarin, cimbru sau arbore de ceai) si adauga doua picaturi in samponul pe care-l folosesti de obicei. De obicei, matreata este cauzata de candidoza cutanata, o activitate anormala la nivelul scalpului ca urmare a unei ciuperci. Uleiul esential antifungic lupta impotriva acestei tulburari.

Gomaj cu sare pentru a scapa de matreata

Pentru o actiune 2 in 1, amesteca o mana de sare fina intr-o jumatate de pahar de apa si maseaza pe scalp. Astfel, vei activa buna circulatie a sangelui in timp ce vei scapa de matreata.

Masca anti-matreata cu ulei din arbore de ceai

Aplica pe parul umed douazeci de picaturi de ulei din arbore de ceai combinate cu cinci linguri de ulei de jojoba. Intinde bine si lasa sa actioneze timp de o ora, apoi clateste din abundenta.

Bicarbonat de sodiu contra matretii

Bicarbonatul de sodiu este un produs magic care face ca matreata sa dispara. Pune o lingurita in samponul tau preferat, maseaza usor si clateste. Vei observa o schimbare remarcabila in cateva saptamani.

Elimina matreata cu o infuzie de cimbru sau tei

Prepara o infuzie de cimbru (reteta da rezultate si daca folosesti tei) si clateste parul spalat in prealabil. Este un tratament simplu si rapid pentru a elimina matreata in mod natural.

Remediu anti-matreata cu ulei de masline si usturoi

Zdrobeste un catel de usturoi, amesteca intr-o cratita cu un sfert de cana de ulei de masline. Ai grija sa nu fierbi preparatul, trebuie doar sa se combine complet. Lasa la racit, apoi aplica pe par, maseaza cu miscari circulare. Pune o casca de dus si infasoara un prosop deasupra, lasa sa actioneze vreme de o ora. Samponeaza si clateste bine pentru a indeparta orice urma.

Citeşte şi Spune-mi ce problemă ai cu părul, ca să ştim… ce soluţii îţi dăm