Trei copii abuzaţi şi înfometaţi, preluaţi de Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui

Trei copii cu vârste cuprinse între trei şi nouă ani, din localitatea vasluiană Orgoieşti, ale căror mame surori au născut recent copii bolnavi de sifilis, au fost preluaţi de Direcţia pentru Protecţie a Copilului, după ce s-a constatat că micuţii sunt abuzaţi şi înfometaţi sever.

RomaniaTV.net
23 aug. 2012, 14:57
Trei copii abuzaţi şi înfometaţi, preluaţi de Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui

Potrivit anchetei desfăşurate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, cei trei copii, din care doi aparţin uneia dintre femei, iar unul surorii acesteia, au fost neglijaţi sever, fiind crescuţi în mizerie şi ţinuţi flămânzi, fără haine pe ei şi, în ciuda problemelor de sănătate, nu au fost duşi la medic pentru a fi trataţi.

Mai mult, susţin specialiştii DGASPC Vaslui, micuţii erau nevoiţi să asiste la scenele de violenţă din familie şi, de multe ori, erau ridiculizaţi de către părinţi.

„În acest caz deosebit este vorba de neglijare familială severă, prin expunerea repetată a celor trei copii la neglijare alimentară şi medicală, lipsă de afectivitate precum şi neglijare socială, toate putând afecta grav dezvoltarea minorilor. De asemenea, s-a constatat că în locuinţa în care trăiau minorii nu existau nici cele mai elementare condiţii de igienă, de la mizeria din casă şi până la lipsa lenjeriei. Ţinând cont şi de scenele de violenţă la care asistau frecvent copii, am considerat că le sunt încălcate drepturile, în mod voluntar, de către părinţi care nu conştientizează consecinţele pe care le pot avea neglijarea şi lipsa de responsabilitate faţă de propriii fii”, a declarat, joi, responsabilul mass-media din cadrul DGASPC Vaslui, Ionuţ Dănilă.

Pe baza probelor depuse în instanţă, DGASPC Vaslui a obţinut ordonanţă preşedinţială prin care cei trei copii au fost scoşi din familie şi daţi în plasament în regim de urgenţă la asistenţi maternali profesionişti.

Micuţii preluaţi de Protecţia Copilului Vaslui sunt copiii celor două mame surori care, în urmă cu o săptămână, au născut la Spitalul de Urgenţă Bârlad fiecare câte un bebeluş bolnav de sifilis, infecţie constatată şi la cele două femei. În consecinţă, la solicitarea conducerii unităţii spitaliceşti, Poliţia a declanşat o anchetă împotriva lor sub acuzaţia de răspândire de boală venerică.

În ceea ce îi priveşte cei doi nou-născuţi, aceştia se află sub tratament medicamentos împotriva sifilisului şi, odată ce vor fi vindecaţi, vor ajunge şi ei, potrivit reprezentanţilor DGASPC Vaslui, în plasament familial la asistenţi maternali profesionişti.