Trei elevi, duşi la spital după ce li s-a făcut rău la şcoală din cauza laptelului şi a cornurilor

Un elev al Şcolii generale numărul 11 din municipiul Târgu-Jiu a ajuns la spital şi a fost diagnosticat cu enterocolită, joi, după ce i s-a făcut rău în timpul orelor, alţi doi colegi ai acestuia având simptome asemănătoare. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj exclud posibilitatea ca elevii să se fi simţit rău din cauza laptelului şi a cornurilor servite în unitatea de învăţământ.

02 mart. 2017, 16:09
Trei elevi, duşi la spital după ce li s-a făcut rău la şcoală din cauza laptelului şi a cornurilor

Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, cei trei elevi sunt colegi de clasă şi au acuzat stări de rău şi greaţă joi, în timp ce se aflau la ore.

„Trei elevi de la o clasă au acuzat stări de rău, unii spuneau că simt un miros, dar în clasă nu se sesiza niciun miros, probabil asociat cu starea de rău, şi stări de greaţă. Din cei trei copii, la spital a ajuns doar unul şi eu am fost informată că i s-a pus diagnosticul de enterocolită, dar nu se ştie dacă este virală sau nu. Nu este asociată cu certitudine consumului de lapte şi corn furnizate în unitatea şcolară de care beneficiază 500 de elevi”, a precizat, pentru News.ro, Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Gorj.

Potrivit sursei citate, elevul care a ajuns la spital ar fi consumat şi un alt produs alimentar cumpărat dintr-un magazin din apropierea şcolii.

„Copilul nu a rămas internat în spital, nu are simptome grave care să necesite internarea. Tatăl elevului a mers şi la Protecţia Consumatorilor pentru a depune o reclamaţie pentru că se pare că ar fi consumat totuşi şi un produs alimentar cumpărat de la o unitate comercială din aproprierea şcolii”, a mai precizat Georgeta Popescu.