Trenurile InterRegio Bucureşti-Constanţa rămân anulate din cauza vremii. Vezi ce drumuri sunt închise

Trenurile InterRegio care circulă între Bucureşti Nord – Constanţa şi retur fără oprire rămân anulate joi şi vineri, din cauza vremii. Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate.

22 mart. 2018, 06:23
Trenurile InterRegio Bucureşti-Constanţa rămân anulate din cauza vremii. Vezi ce drumuri sunt închise

8 trenuri vor fi anulate vineri din cauza condiţiilor meteorologice iar pe raza sucursalelor din zona de Sud-Est a ţării s-a instituit Comandamentul de iarnă, informează CFR Călători pe propria pagină de Internet.

Trenurile anulate circulă pe relaţiile Bucureşti – Constanţa, Bucureşti – Feteşti, Bucureşti – Tulcea şi Ciulniţa – Slobozia.

Echipele feroviare din unităţi (revizii, depouri etc) sunt pregătite pentru intervenţie în vederea asigurării condiţiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul. În zonele afectate au fost retrase automotoarele şi introduse locomotive diesel cu pluguri întărite, precizează operatorul naţional de transport feroviar de călători.

„CFR Călători şi CFR Infrastructură colaborează operativ şi centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs şi cel din gări să poată lua împreună cele mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute pentru pasageri. Personalul feroviar este la dispoziţia pasagerilor oferindu-le asistenţă în gări şi la bordul trenurilor. Măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă şi menţinerea legăturilor feroviare între localităţile mari”, subliniază CFR Călători.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Totodată, pasagerii sunt sfătuiţi ca, înainte de efectuarea călătoriei, să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi anulări produse în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, în aplicaţia INFO TREN ÎN CIRCULAŢIE, precum şi telefonic la 021/9521 sau 021.319.0358 – Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord Bucureşti.

  • Cod portocaliu de ninsoare

14 judeţe şi Capitala intră, de joi seara, sub cod portocaliu de ninsoare, în paralel fiind în vigoare şi un cod galben de ninsori pentru jumătate de ţară.

Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei le recomandă bucureştenilor, având în vedere condiţiile meteorologice, să evite să folosească maşinile personale. Capitala se află sub incidenţa unui cod portocaliu de ninsoare.

„La aceasta ora in Mun. Bucureşti a început să ningă, vizibilitatea în anumite zone, în special în zona periferică, este scăzută şi pe alocuri, partea carosabila este acoperită cu zăpadă. Astfel, în condiţiile avertizărilor meteorologice emise de ANM, de Cod Portocaliu, pentru perioada 22.03, orele 23:00 – 23.03, orele 15.00, recomandăm conducătorilor de vehicule să utilizeze cât mai puţin autovehiculele personale, să folosească mijloacele de transport public (metrou, autobuz, tramvai), iar dacă este strict necesar să se deplaseze pe raza Mun. Bucureşti cu autoturimul, să se intereseze din timp de starea carosabilului din zona respectivă, a locurilor de parcare existente, iar autoturismul să fie echipat corespunzător”, transmite Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei.

Poliţiştii recomandă poliţiştilor să circule cu prudenţă, adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare, sistemul de climatizare să funcţioneze în parametri normali, să nu oprească sau să staţioneze în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile pentru pietoni sau la colţurile intersecţiilor.

  • Drumuri închise
Traficul în Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, a fost închis vineri la ora 16.00, din cauza vremii nefavorabile. 

ISU Teleorman a informat că, potrivit unui anunţ primit de la Poliţia de Frontieră, începând cu ora 16.00, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, traficul la PTF Turnu Măgurele s-a închis.

– Drumul judeţean 606 A este închis temporar din cauza viscolului.

”Autorităţile judeţene au luat decizia de a închide temporar circulaţia rutieră pe Drumul Judeţean 606A, pe tronsonul Plop i(DJ 561) – Izvorălu – Balota (DN6), din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului, care face imposibilă intervenţia utilajelor de deszăpezire. Decizia a fost luată joi seara, după ce la faţa locului s-au deplasat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu şi prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea”, se arată în comunicat.

Citeşte şi Tranzitarea cu bacul la Bechet, restricţionată autovehiculelor de până la 3,5 tone. Nivelul Dunării a crescut

Din cauza revărsării unor cursuri de apă şi a inundării părţii carosabile, se circulă îngreunat în judeţul Bacău, pe DN12B , la ieşirea dinlocalitatea Târgu Ocna către Slănic Moldova, în judeţul Buzău, pe DN10 Buzău- Braşov, în localitatea Măgura, la kilometrul 26+800 de metri şi în judeţul Vâlcea, pe DN64 , în localitatea Băile Olăneşti, la kilometrul 134 şi pe DN67, în localitatea Bărbăteşti, lakilometrul 160.

Având în vedere condiţiile meteorologice existente în ţară (precipitaţii mixte, vânt şi pe alocuri polei, care îngreunează semnificativ circulaţia), facem câteva recomandări şoferilor, pentru prevenirea accidentelor rutiere:

– înainte de a pleca la drum, să se intereseze de situaţia condiţiilor meteorologice existente şi de restricţiile de circulaţie impuse pe arterele în cauză;

– să verifice dacă au funcţionale sistemele de iluminare – semnalizare şi de climatizare – dezaburire şi să le folosească adecvat;

– să aibă autovehiculele echipate cu anvelopele de iarnă;

– să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum;

– să adopte o conduită preventivă la volan, circulând cu mare atenţie;

– să nu efectueze manevre bruşte sau depăşiri riscante;

– să mărească distanţa de siguranţă dintre autovehicule;

– să folosească luminile de întâlnire şi pe timpul zilei.