O societate comercială şi două persoane, trimise în judecată pentru că au încercat să mituiască un funcţionar de la o primărie din Iaşi

O societate comercială şi două persoane din Iaşi au fost trimise în judecată pentru dare de mită, după ce au oferit 22.500 lei unui funcţionar pentru obţinerea unei autorizaţii.

RomaniaTV.net
22 aug. 2018, 11:14
O societate comercială şi două persoane, trimise în judecată pentru că au încercat să mituiască un funcţionar de la o primărie din Iaşi

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a două persoane fizice şi o societate comercială din Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

„În fapt, la data de 21 septembrie 2017, echipa operativă constituită din lucrători ai D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, a organizat şi realizat acţiunea de prindere în flagrant a unuia dintre inculpaţi, în timp ce oferea unui funcţionar de la o primărie din judeţul Iaşi, denunţător în cauză, suma de 22.500 lei, echivalentul sumei de 5.000 euro, în scopul emiterii unei autorizaţii de construire, fără îndeplinirea condiţiilor legale, către societatea comercială administrată de cel de-al doilea inculpat. Dosarul penal a fost înregistrat în baza denunţului funcţionarului din primărie, formulat la Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, după ce inculpatul i-a promis succesiv sumele de 2.000 euro, 3.000 euro, iar ulterior 5.000 euro”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit documentului, a fost menţinută măsura asiguratorie a sechestrului dispusă asupra sumei de 22.500 lei, reprezentând mita oferită de inculpat, în vederea confiscării acesteia.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – Brigada Operaţiuni Speciale Iaşi.