Tudor Ciuhodaru propune închisoare pentru cei care agresează medicii

Proiect inedit împotriva celor care agresează medicii. Aceştia riscă puşcăria, iar faptele lor vor fi încadrate la ultraj. Este o soluţie care trebuie luată de urgenţă pentru că statisticile arată o situaţie îngrijorătoare: 4 din 5 cadre medicale au fost cel puţin o dată agresate, transmite România TV.

RomaniaTV.net
07 apr. 2017, 08:13
Tudor Ciuhodaru propune închisoare pentru cei care agresează medicii

„Lucrez de 20 de ani într-un serviciu de urgenta si, din pacate, agresiunile impotriva persoanelor din corpul medical au capatat o amploare de nedescris. Sa nu uitam ca atunci cand salvam vieti suntem in misiune exact ca politistii si jandarmii”, spune iniţiatorul acestui proiect, medicul Tudor Ciuhodaru.

Citeşte şi: Medic rezident bătut de propria mamă: Mi-a provocat mai multe julituri. A smuls piciorul patului şi a încercat să mă lovească în cap

Cazurile pe care le relateaza presa aproape in fiecare zi trebuie sa inceteze. „La ora actuala este nevoie de a face o plangere si sa te duci prin instante sa-ti cauti dreptatea. Sunt multe situati in care lucrurile au scapat de sub control”, mai spune Tudor Ciuhodaru.

Citeşte şi: Medic de la Spitalul Marie Curie din Capitală, bătut de tatăl unui copil

Un medic pediatru de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală a depus plângere penală după ce a fost bătut de părinţii unui copil internat cu o afecţiune respiratorie uşoară, nemulţumiţi că doctorul le-a comunicat că nu se mai impune spitalizarea acestuia, a declarat, miercuri, pentru News.ro, dr. Mihaela Bălgrădean, şefa Clinicii Pediatie a spitalului, ea precizând că medicul a fost luat la palme de către tatăl copilului, până când a început să îi curgă sânge din ochi.