Tudorel Toader: Am făcut la Ministerul Justiţiei o analiză a raportului MCV

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni că a făcut o evaluare a raportului MCV privind posibilele soluţii de urmat în procesul de legiferare referitor la legile justiţiei, pentru a se stabili în ce măsură vor fi aplicate recomandările din raport.

26 nov. 2018, 12:08
Tudorel Toader: Am făcut la Ministerul Justiţiei o analiză a raportului MCV

Tudorel Toader a participat la şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD, care are loc la Palatul Parlamentului.

„Am fost invitat pentru a exprima un punct de vedere documentat juridic cu privire la două chestiuni. În primul rând, în spaţiul public naţional, în spaţiul public european se reia şi se discută în forme şi cu accente diferite modul în care România înţelege să pună în aplicare recomandările din raportul MCV. Noi am făcut la Ministerul Justiţiei o analiză, o evaluare a raportului, considerente privind posibilele soluţii de urmat în opera de legiferare, astfel încât în limitele competenţelor de legiferare, în limitele exigenţelor constituţionale să vedem cum şi cât punem în aplicare respectivele recomandări”, a spus ministrul Tudorel Toader.

Ministrul a precizat că documentul va fi prezentat cel mai probabil vineri. „Noi avem la Ministerul Justiţiei un astfel de material, pe care îl vom dezvolta, îl vom îmbunătăţi şi cel mai probabil în cursul zilei de vineri îl voi prezenta spre analiză şi decizie”, a mai spus Toader