Tudorel Toader: Vom verifica înregistrările cu Laura Kovesi. Inspecţia Judiciară s-a autosesizat UPDATE

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a anunţat luni dimineaţă, la prima oră, măsurile pe care le va lua în cazul înregistrării apărute în presă cu Laura Kovesi.

19 iun. 2017, 05:18
Tudorel Toader: Vom verifica înregistrările cu Laura Kovesi. Inspecţia Judiciară s-a autosesizat UPDATE

UPDATE Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu în legătură cu înregistrările difuzate duminică seară și atribuite procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru, potrivit Agerpres.

El a precizat luni că sesizarea a fost înregistrată la Direcția de Inspecție judiciară pentru procurori, care urmează să efectueze verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii cu privire la săvârșirea vreunei abateri disciplinare.

 

Ministrul demisionar al Justiției, Tudorel Toader, a afirmat luni că nu are pârghiile necesare pentru a verifica veridicitatea înregistrărilor în care apare procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, adăugând că va apela la Inspecția Judiciară pentru acest lucru.

Tudorel Toader, declaraţii:

Fac 2-3 enunţuri.

Justiţia trebuie să fie un serviciu de interes public.

Justiţia trebuie să se înfăptuiască în acord cu binele public.

Potrivit Const, art. 138, procuroriii îşi desfăşoară activitatea sub auturoitatea ministrului Justiţiei, dar asta nu înseamnă că ministrul interferează în activitatea lor.

Am văzut dezbatarea cu privire la dialogurile dnei Kovesi.

Ca ministru al Justiţiei nu am pârghii să verific veridicitatea înregistrărilor.

Voi chema de la direcţia de de resort, vom sesiza Inspecţia Judiciară a CSM să verifice înregistrările.

Dacă Insp Judiciară nu are mijloacele tehnice, vom merge mai departe, inclusiv expertiză judiciară.

Ministrul Just nu face anchetă, nu pot chema şefa DNA la mine.

Să aşteptăm verificările, în funcţie de ele vom lua măsuri.

Ca ministru demisionar am obligaţia legală de a asigura continuitatea activităţii ministerului. Îmi voi îndeplini obligaţia până când se va publica în Mon Oficial numirea viitorului ministru.

Citeşte şi: ÎNREGISTRĂRI incredibile. Kovesi, către Uncheşelu: Ştiţi ce-mi doresc? Să ajungem la domnul premier. REACŢIA DNA VIDEO