Ţuţuianu, la bilanţul SRI: Am cerut desecretizarea protocoalelor cu parchetele. Trebuie să fim siguri că SRI nu a făcut abuzuri

Preşeditele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat miercuri, la finalul bilanţului Serviciului, că le-a spus preşedintelui Klaus Iohannis şi lui Eduard Hellvig că este necesară desecretizarea protocoalelor dintre SRI şi parchete, pentru ca opinia publică să fie sigură că serviciul şi-a desfăşurat activitatea în limitele stabilite de lege şi că nu s-au exercitat abuzuri.

29 mart. 2017, 14:49
Ţuţuianu, la bilanţul SRI: Am cerut desecretizarea protocoalelor cu parchetele. Trebuie să fim siguri că SRI nu a făcut abuzuri

Chestionat dacă le-a spus directorului SRI, Eduard Hellvig, şi preşedintelui Klaus Iohannis, la bilanţul Serviciului Român de Informaţii, să solicite declasificarea protocoalelor care au stat la baza funcţionării între Parchet – Ministerul Public şi SRI, Adrian Ţuţuianu a răspuns afirmativ, în condiţiile în care un astfel de demers este „necesar”.

Citeşte şi: Bilanţ SRI. Eduard Hellvig: Vă invit să vă uitaţi la ţările din jurul nostru şi să faceţi o comparaţie

„Am afirmat şi astăzi (miercuri – n.r.) şi afirm în continuare că lucrul acesta este necesar. Am spus-o şi la bilanţ. Este necesar din perspectiva asigurării opiniei publice, societăţii civile în general că Serviciul îşi desfăşoară activitatea în limitele stabilite de lege şi că nu s-au exercitat abuzuri sau încălcări ale drepturilor şi libertăţilor fundamentale”, a precizat preşedintele Comisiei de control al SRI, transmite News.ro.

Citeşte şi: Adrian Ţuţuianu: Săptămâna viitoare vom efectua primul control la o unitate centrală a SRI