Udrea, despre începerea urmăririi penale a lui Traian Băsescu: Nu stătea mai bine acasă cu nepoţii?

Elena Udrea a declarat vineri dimineaţa că este o şicanare a lui Traian Băsescu faptul că magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au confirmat cererea Parchetului General de redeschidere a urmăririi penale împotriva fostului președinte. Totodată, aceasta precizează că dacă fostul şef de stat nu se întorcea în politică, nu avea "dosar penal peste dosar penal".

30 oct. 2015, 09:31
Udrea, despre începerea urmăririi penale a lui Traian Băsescu: Nu stătea mai bine acasă cu nepoţii?

„Dacă şi Traian Băsescu s-a întors în politică…. Nu era mai bine să stea liniştit că nu-i mai făcea nimeni niciun dosar. Să redeschizi dosarul jurnaliştilor… cum să-ţi imaginezi că un preşedinte de ţară s-ar compromite să ia bani din aceia daţi pentru recuperare. Acolo, au fost nişte reprezentanţi ai serviciilor secrete care au gestionat această problemă. Eu cred că ei ar trebui întrebaţi primii cum s-au întâmplat lucrurile. Mi se pare că este o şicanare a lui Traian Băsescu. Ştia bine că dacă se întoarce în politică şi nu stă acasă cu nepoţii o să aibă dosar penal peste dosar penal”, a declarat Elena Udrea.

Citeşte şi: Instanţa confirmă: Traian Băsescu, URMĂRIT PENAL în dosarul RĂPIRII jurnaliştilor în Irak

Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au decis vineri că fostul preşedinte poate fi anchetat în dosarul în care Corneliu Vadim Tudor l-a acuzat că şi-a însuşit patru milioane de dolari din răscumpărarea plătită pentru eliberarea jurnaliştilor.

Dosarul răpirii jurnaliştilor în Irak a fost deschis după ce Corneliu Vadim Tudor a depus o plângere penală la Parchetul General în care îi acuza pe Traian Băsescu și pe președintele PDL de la acea vreme, Vasile Blaga, că și-au însușit o parte din răscumpărarea plătită de statul român pentru eliberarea celor trei jurnaliști români răpiți în Irak în anul 2005.

În plângerea penală depusă la Parchet, Vadim Tudor aducea ca argumente afirmațiile făcute într-o carte de fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu, și anume că din suma plătită de statul român pentru eliberarea jurnaliștilor ar fi dispărut 4 milioane de euro. Potrivit lui Nastasiu, autoritățile de la București ar fi trimis la Bagdad, prin intermediul SIE și cu implicarea lui Traian Băsescu, aproximativ 12 — 13 milioane de euro, însă răpitorii ar fi primit doar 9 milioane de euro. El îl acuza pe Traian Băsescu de faptul că a clasificat pentru 50 de ani documentele despre negocierile din Irak și suma reală plătită răpitorilor.