Uleiul de măsline, un ingredient must în tratamentele naturale

Bogat în acizi grași esențiali Omega-3, vitamina E și alte minerale, uleiul de măsline este ingredientul crae nu trebuie să-ți lipsească din rutina de îngrijire a pielii. Pentru că încetinește procesul de îmbătrânire, apariția petelor și alte imperfecțiuni, iată câteva rețete de măști faciale pe bază de ulei de măsline.

29 ian. 2018, 09:37
Uleiul de măsline, un ingredient must în tratamentele naturale

Ulei de măsline și migdale

Combinarea uleiurilor esențiale din uleiul de măsline cu vitaminele și mineralele din uleiul de migdale, obții un tratament natural hidratant și regenerator. Este ideal pentru persoanele care au tenul uscat.

Ai nevoie de:

–    2 linguri ulei de măsline
–    1 lingură ulei de migdale

Mod de preparare și aplicare:

Amestecă uleiul de măsline cu uleiul de migdale. Aplică pasta obținută pe față și gât. Las-o să acționeze peste noapte, fără să clătești. Tratamentul trebuie să fie absorbit de piele.  

Ulei de măsline și aloe vera

Aceasta este o cremă hidratantă, recomandată persoanelor care au pielea sensibilă, suferă de alergie sau de alte probleme dermatologice. 

Ai nevoie de:

–    2 linguri ulei de măsline
–    2 linguri aloe vera (gel)

Mod de preparare și aplicare:

Taie o frunză de aloe pe jumătate și extrage gelul. Pune într-un bol gelul de aloe și uleiul de măsline. Aplică amestecul obținut pe față, masând prin mișcări circulare, blânde. Lasă-l să acționeze 40 de minute. Repetă tratamentul de două sau de trei ori pe săptămână.

Ulei de măsline și căpșuni

Acest tratament este bogat în antioxidanți, vitamine și minerale. El protejează pielea de daunele provocate de razele soarelui, toxine și alți factori externi. Prin îndepărtarea celulelor moarte și tonificarea pielii este încetinit procesul de îmbătrânire.

Ai nevoie de:

–    1 lingură ulei de măsline
–    3 căpșuni (pastă)

Mod de preparare și aplicare:

Amestecă pasta de căpșuni cu uleiul de măsline, după care aplic-o pe întreaga suprafață a feței și gâtului. Las-o să acționeze 40 de minute, după care se clătește cu apă călduță. Tratamentul se repetă de două ori pe săptămână.

Masca cu aloe vera care-ți repară părul