Ultimele informaţii despre românca moartă în accidentul din Spania. Vezi câţi ani avea Veronica şi cum a murit

O studentă româncă a murit în cumplitul accident din Spania, soldat cu 13 morţi şi zeci de răniţi. Potrivit primelor rezultate ale anchetei, şoferul a adormit la volan. Acesta urma să dea declaraţii astăzi, însă s-a simţit brusc rău. Veronica Matcovici avea doar 24 de ani, era din Iași şi plecase să studieze în Spania cu o bursă Erasmus.

RomaniaTV.net
21 mart. 2016, 10:08

Veronica Matcovici avea 24 de ani şi era studentă la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. De câteva luni se afla la Barcelona, cu o bursă Erasmus. În urmă cu câteva zile, împreună cu un grup mare de studenţi, fata a mers în Valencia, pentru un festival tradiţional. La întoarcere, însă, la jumătatea drumului, s-a produs cumplitul accident.

Tanara a decedat in urma leziunilor deosebit de grave pe care le-a suferit in momentul in care autocarul s-a rasturnat. Decesul s-a produs la spital, în cursul nopţii. Potrivit hotweek.roVeronica Matcovici era masterandă în anul I la specializarea turism şi dezvoltare regională în limba franceză.

VEZI AICI: CE SPUN PROFESORII ŞI COLEGII EI DESPRE VERONICA

Consulatul General al României la Barcelona este în legătură cu familia persoanei decedate și cu autoritățile spaniole competente și va acorda asistența consulară necesară.

Universitatea „Cuza” transmite condoleanțe după moartea studentei de la Geografie

„Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași anunță cu profundă îndurerare că una dintre studentele sale și-a pierdut viața în accidentul de autocar ce a avut loc duminică, 20 martie 2016, în apropierea localității Freginals, provincia Tarragona din Spania. Studenta avea 23 de ani, era în anul I, la studii de master, la Facultatea de Geografie și Geologie și, din luna februarie 2016, urma un stagiu de studiu Erasmus la Universitatea din Barcelona.
Universitatea transmite condoleanțe familiei îndurerate, colegilor și prietenilor”, se arata in comunicatul Universitatii.

Autobuzul în care se afla românca s-a ciocnit frontal cu o maşină, iar apoi s-a răsturnat. La bordul autocarului se aflau şoferul şi 60 de studenţi. 13 dintre studenţi, printre care şi românca, au murit, iar restul au fost transportaţi la spital. Acum, autorităţile încearcă să afle ce a dus la producerea accidentului.

Condiţiile de drum şi vizibilitatea erau bune, aşa că anchetatorii cred că şoferul a adormit la volan.

Între timp, la universitatea din Barcelona, acolo unde studiau victimele, s-au strâns zeci de studenţi şocaţi de cele întâmplate. Unii dintre ei fuseseră în aceeaşi excursie, însă în alt autocar.

Studenţii au depus flori şi lumânări la altarul improvizat de la universitate.

Vezi: Accident grav de autobuz în Spania. Cel puţin 14 studenţi Erasmus au murit. Anunţ OFICIAL de la MAE VIDEO