Ultimul rege din Africa a hotărât schimbarea numelui ţării. El nu doreşte ca regatul său să mai fie confundat cu Elveţia

Publicat: Vineri, 20 Aprilie 2018 11:28 // Actualizat: Vineri, 20 Aprilie 2018 11:28 // Sursa: romaniatv.net

Regele Mswati al III-lea, ultimul monarh existent în funcţie pe continentul african, a luat decizia schimbării numelui ţării sale, din Swaziland în eSwatini.

Motivul schimbării numelui ţării din Swaziland în eSwatini este dat de faptul că foarte multă lume confundă acest mic stat african cu Elveţia, numele în engleză al acesteia fiind Switzerland.

Anunţul noului nume, eSwatini, care înseamnă "pământul Swazis-ilor", a fost făcut de rege în timpul manifestaţiilor prilejuite de împlinirea a 50 de ani de la cucerirea independenţei faţă de Marea Britanie, în 1968. Practic, eSwatini este vechea denumire a ţării, de dinainte de colonizarea britanică.

ESwatini este o țară din sudul Africii, situată între Africa de Sud la vest și Mozambic la est. Capitala este Mbabane. Țara este condusă de regele Mswati al III-lea, fiind ultima monarhie absolută din Africa. Are o populaţie de un milion de locuitori, pe un teritoriu de doar 17.000 km pătraţi, aproximativ cât trei judeţe din România.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
eSwatini Mswati III rege Africa Swaziland ţară schimbare nume
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6528
RON
11 Dec
noapte -1 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H