UMBRELUŢELE COLORATE din Botoşani, contestate de PREOŢI: „Au însemnele homosexualilor”

Iniţiativa Primăriei Botoşani de a orna una din străzile Centrului Istoric cu umbrele colorate i-a nemulţumit pe reprezentanţii Bisericii, care le consideră un simbol al homosexualităţii.

10 sept. 2014, 09:14
UMBRELUŢELE COLORATE din Botoşani, contestate de PREOŢI: „Au însemnele homosexualilor”

Strada 1 Decembrie, puţin mai jos de Catedrala Uspenia, unde a fost botezat Mihai Eminescu, a fost ornată cu umbrele multicolore. Câteva dintre acestea au fost schimbate la presiunile Protopopiatului Botoşani. Viceprimarul Eugen Ţurcanu susţine că a fost sunat de la Protopopiat şi i s-a reproşat faptul că unele dintre umbrele au însemnele organizaţiilor homosexuale şi i s-a cerut înlocuirea lor, scrie 7est.ro.

Am schimbat o parte din umbrelele care erau foarte colorate şi care, în opinia unor feţe bisericeşti, reprezentau organizaţiile de homosexuali. Noi nu am vrut să creăm tensiuni inutile şi am schimbat umbrelele”, a declarat vicele Eugen Ţurcanu.

Cupola de umbrele din Centrul Istoric a devenit o adevărată atracţie pentru botoşănenii care nu au mai trecut de ani buni pe acolo şi care acum se plimbă prin zonă şi îşi fac fotografii pe care le postează pe reţelele de socializare.

Primăria Botoşani a achiziţionat 400 de umbrele multicolore, pe care a plătit puţin peste 3.000 de lei, şi pe care le-a montat pe strada principală din Centrul Istoric pentru Cultural September Fest, eveniment care va avea loc în perioada 11-14 septembrie.