Un avocat i-a fabricat fostei iubite dosare civile pentru a o şantaja emoţional

Valentin Marius Lupu, avocat în Baroul Galaţi, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie după ce a falsificat mai multe acte pentru a-i înscena unei femei două procese civile, astfel încât aceasta să aibă nevoie de serviciile lui juridice şi să continue relaţia amoroasă cu acesta.

29 mai 2016, 12:00
Un avocat i-a fabricat fostei iubite dosare civile pentru a o şantaja emoţional

Avocatul Marius Valentin Lupu a ajuns în boxa acuzaţilor pentru o pleiadă de acuzaţii, pornind de la şantaj, fals material în înscrisuri oficiale şi până la uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, potrivit adevarul.ro.

Acuzaţiile aduse avocatului din Baroul Galaţi de procurorii anticorupţie par desprinse dintr-un scenariu de film poliţist. DNA Galaţi susţine că, în perioada martie-septembrie 2015, Marius Valentin Lupu, în calitate de avocat în cadrul Baroului Galaţi, a depus la o instanţă de judecată mai multe documente falsificate chiar de el, în vederea producerii unor consecinţe juridice, prin care i-a înscenat unei persoane de sex feminin două procese civile, în care un aşa-zis creditor fictiv să o cheme în judecată pentru constatarea existenţei unui împrumut. Oamenii legii susţin că avocatul a falsificat inclusiv înscrisuri oficiale aparent emise de instanţa de judecată.

„Prin această conduită infracţională, inculpatul a urmărit să continue o relaţie sentimentală cu persoana respectivă, în contextul în care aceasta ar fi apelat la serviciile sale de asistenţă juridică”, susţin procurorii anticorupţie.

Valentin Marius Lupu a fost plasat sub control judiciar şi trebuie să răspundă acum la acuzaţiile de şantaj, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce judecătorii de la Curtea de Apel Galaţi au decis că actele de urmărire penală sunt legale, iar rechizitoriul îndeplineşte condiţiile cerute de lege.