Un bărbat a murit după ce a căzut cu excavatorul în Canalul Dunăre-Marea Neagră

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a murit miercuri, după ce a căzut cu excavatorul în canalul Dunăre Marea Neagră. Muncitorul a pierdut controlul utilajului în momentul în care excava pe malul canalului. Autorităţile au deschis o anchetă în acest caz.

10 dec. 2015, 20:42

Accidentul s-a produs la aproximativ doi kilometri de ecluza din Ovidiu. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de salvare.

„Nu am putut ajunge cu autospeciala la locul efectiv unde s-a întâmplat, pentru că drumul este impracticabil. A trebuit să mergem doi kilometri pe jos”, a declarat maiorul Marian Ciulei, scafandru al ISU ‘Dobrogea’, potrivit reporterntv.ro.

Bărbatul a fost găsit fără suflare de scafandrii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, după 20 de minute. Eforturile medicilor, sosiţi la faţa locului, de a-l resuscita au fost în zadar.

Muncitorul efectua lucrări pentru Administrației Canalelor Navigabile. „În zonă sunt 2 contracte: unul pentru decolmatare rigole și unul pentru taluzare. Nu știu exact de la care din cele două firme era acest excavator. Noi am fost anunțați de firma de pază. În zona respectivă este o restricție de navigație”, a precizat Daniel Georgescu, directorul ACN.

Autorităţile au deschis o anchetă în acest caz.

Citeşte şi