Un bărbat din Turcia, găsit ascuns sub un camion încărcat cu roşii, în Vama Nădlac

Un bărbat din Turcia a fost prins când încerca să treacă ilegal frontiera româno-ungară prin Nădlac, ascuns sub un camion care transporta roşii în Germania. Bărbatul în vârstă de 24 de ani stătea pe osia remorcii, el declarând că a ales să se ascundă pentru că nu avea acte pentru a intra în Spaţiul Schengen.

03 feb. 2017, 09:47
Un bărbat din Turcia, găsit ascuns sub un camion încărcat cu roşii, în Vama Nădlac

Poliţiştii de frontieră din Vama Nădlac au prins, în noaptea de joi spre vineri, un cetăţean turc care a încercat să iasă ilegal din ţară, ascuns sub un camion.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, automarfarul era condus de un turc în vârstă de 39 de ani şi transporta roşii din Turcia pentru o societate comercială din Germania.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit că un bărbat stătea ascuns pe osia remorcii. Identitatea acestuia a fost verificată, stabilindu-se că este din Turcia şi are 24 de ani, scrie news.ro.

„Tânărul a declarat că a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi nu îndeplinea condiţiile legale pentru a călători într-un stat din vestul Europei”, se arată în comunicat.

Bărbatul este cercetat penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Şoferul susţine că nu ştia de conaţionalul său ascuns sub remorcă, însă este cercetat pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Citeşte şi Opt migranţi din Asia, prinşi în timp ce săreau gardul în România. Plătiseră 15.000 de euro unor călăuze