Un bebeluş din Bacău a murit în urma unei pneumonii

O fetiţă în vârstă de nouă luni din comuna băcăuană Răcăciuni a murit după ce a fost diagnosticată de medici cu bronhopneumonie. Acesta este primul deces înregistrat la persoanele diagnosticate cu infecţii ale căilor respiratorii, pneumonie sau bronhopneumonie şi care au primit, în acest an, tratament sub supravegherea unui medic în judeţul Bacău.

RomaniaTV.net
04 apr. 2013, 12:58
Un bebeluş din Bacău a murit în urma unei pneumonii

Copilul a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău în stare foarte gravă, fiind direcţionat în Secţia de Terapie Intensivă, medicii constatând că bebeluşul suferea şi de enterocolită, având, de asemenea, afecţiuni renale şi aflându-se într-o stare de deshidratare avansată, potrivit Agerpres.

„Părinţii au venit cu fetiţa la spital după ce au ţinut-o acasă timp de trei zile în stare de gravă de sănătate. La internare, s-au descoperit multiple diagnostice şi pe acest fond copilul nu a putut fi salvat. De cum s-a prezentat la noi, bebeluşul a fost trimis imediat la Terapie Intensivă, dar a decedat după o zi de tratament”, a declarat managerul spitalului din Bacău, Dan Stoica.

Afecţiunile respiratorii au cunoscut o multiplicare în final de martie şi început de aprilie. Potrivit datelor sintetizate la Direcţia de Sănătate Publică Bacău, numai în decursul acestei săptămâni, 146 de copii şi 122 de adulţi au fost internaţi pentru a primi tratament de specialitate, virozele fiind atât de agresive încât medicaţia de acasă nu şi-a mai făcut efectul.

Purtătorul de cuvânt al DSP Bacău, Anda Dumitrescu, a declarat că în intervalul 25-31 martie se înregistrase la nivelul judeţului „un număr de 1.548 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 399 de pneumonii şi bronhopneumonii”. Potrivit acesteia, numărul cel mai mare de cazuri, 517, se regăseşte la grupa de vârsta 5 – 14 ani.

Dată fiind „agresivitatea virozelor în această perioadă a anului”, medicii recomandă prezentarea la cabinet încă de la primele semne de îmbolnăvire.