Un copil de 10 ani îşi vinde jucăriile în stradă ca să-şi cumpere haine de iarnă

Un băiat de 10 ani din Mioveni şi-a scos la vânzare jucăriile pentru a strânge bani pentru a-şi cumpăra haine de iarnă. Copil este crescut de mamă şi bunică, dar se pare că acasă problemele sunt la ordinea zilei.

30 oct. 2017, 19:11

Un băiat de 10 ani îşi expune în fiecare dimineaţă la vânzare jucăriile. O face într-un gang din oraşul Mioveni şi spune că care are nevoie de bani pentru a-şi cumpăra haine de iarnă.

Tulburătoarea poveste a băieţelului a stârnit în doar câteva ore mii de reacţii, sute de persoane oferindu-se să îl ajute. O tânără de 32 de ani care stă chiar vizavi de blocul în care locuieşte copilul a declarat că băiatul provine dintr-o familie cu probleme.

„Sunt doi fraţi, cel mare – care îşi vinde jucăriile, are 10 ani, iar cel mic are 7 ani. Locuiesc împreună cu mama şi bunica maternă în blocul M3, scara C, de pe Bulevardul Dacia din Mioveni. Băiatul îşi vinde jucăriile la gangul de lângă dispensarul din Mioveni, foarte aproape de ultima staţie de maxi-taxi din Mioveni, pe partea stângă, la vreun kilometru de Primărie. Copilul trebuie ajutat, asta e clar. Însă nu cred că ar fi o soluţie bună să li se dea bani părinţilor, în ideea că aceştia îi vor cumpăra haine. Părinţii sunt divorţaţi. Din câte ştiu, mama are unele probleme psihice, iar tatăl copiilor este alcoolic. Bunica îşi varsă des nervii pe băieţel, al cărui prenume e Ninel. Am auzit-o de multe ori din stradă cum îl înjura”, a declarat pentru Adevărul vecina copilului.