Un elev din Constanţa, medaliat cu aur la olimpiade internaţionale, curtat de universităţi de prestigiu din SUA

Un elev din Costanţa a uimit mediul academic din Statele Unite ale Americii. Universităţi de prestigiu, precum Harvard şi Columbia, s-au luptat ca să-l aibă student şi i-au oferit burse de 70.000 de dolari pe an.

23 aug. 2016, 05:47
Un elev din Constanţa, medaliat cu aur la olimpiade internaţionale, curtat de universităţi de prestigiu din SUA

Costin Dobrin, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, se poate lăuda cu o reuşită la care mulţi tineri de vârsta lui nici măcar nu visează. Cele mai prestigioase universităţi din lume s-au întrecut să-l aibă student din această toamnă, potrivit observatornews.ro.

„M-am simţit bine văzându-le interesul şi cuvintele frumoase pe care le-au folosit în răspunsurile lor. Am primit oferte foarte bune atât de la Columbia, cât şi de la Harvard”, a spus Costin.

La ambele universităţi, elevul a fost acceptat cu bursă: 70.000 de dolari pe an. În plus, la Universitatea Columbia, elevul din Constanţa a primit o distincţie excepţională, care îi aduce în plus 10.000 de dolari. „Am aflat că am fost numit Science Research Fellow. Aceasta este o titulatură pe care o primesc în fiecare an numai 10 studenţi, cei mai buni pe ştiinţă. Universitatea îmi va finanţa cercetarea pe timp de vară”, a mai spus tânărului.

Costin a aplicat la cinci universităţi din străinătate, dar a ales Columbia.

Costin Dobrin a câştigat, în 2015, medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie.

CITEŞTE ŞI: Românii cu care ne mândrim în lume. Doi elevi, printre olimpicii americani