Un fost judecător din Slatina, în război cu fiica sa pentru nepotul său

Un scandal mai puţin obişnuit a fost înregistrat la Judecătoria Slatina. Fostul judecător Viorel Achimescu de la Tribunalul Olt îşi doreşte cu orice chip să o împiedice pe fiica sa să îşi ia copilul în Danemarca, unde locuieşte de mai bine de şapte ani şi unde are o afacere cu produse româneşti. Ciudat este că un magistrat de la Judecătoria Slatina respinge ordonanţa depusă de mamă ce deţine custodia unică, motivând că minorul are probleme medicale şi trebuie să rămână lângă bunici pentru tratament.

29 aug. 2016, 07:34
Un fost judecător din Slatina, în război cu fiica sa pentru nepotul său

Simona Achimescu, fiica fostului judecător Viorel Achimescu, a divorţat în 2008 de soţul său, cei doi copii fiind încredinţaţi de judecători femeii. La scurt timp, aceasta a plecat în Danemarca, iar cei doi minori au fost lăsaţi în grija bunicilor materni, scrie gazetanoua.ro.

Femeia spune că a căpătat stabilitate financiară, iar în 2012-2013 i-a luat pe micuţi în Danemarca.

Am căpătat stabilitate financiară, iar în 2012-2013 am luat copiii în Danemarca un an, apoi i-am adus în ţară. În octombrie 2015, tata m-a chemat să-l iau pe Alexandru, pentru că avea un anturaj dubios, copilul având doar 11 ani. Atât Alexandru, cât şi Bianca au fost înscrişi în Danemarca la şcoală şi s-au integrat bine. În această vară am venit cu copiii în vacanţă, iar pe Alexandru nu a vrut tata să ne lase să-l mai luăm. Eu am introdus o ordonanţă preşedinţială, prin care solicitam restituirea minorului, pentru că pe 8 august ar fi trebuit să înceapă şcoala„, a spus Simona Achimescu.

În demersul său, femeia s-a putut baza şi pe fostul soţ. Pentru că locuieşte în Danemarca, şi fostul soţ al femeii îşi doreşte ca băiatul, acum în vârstă de 12 ani, să ajungă în această ţară.

Am rămas în relaţii foarte bune cu fostul soţ. Acesta a depus o declaraţie la dosar în calitate de martor. Şi el spune că băiatul s-a integrat foarte bine alături de noi în Danemarca şi că a învăţat cu uşurinţă limba daneză„, a spus Simona Achimescu.

Practic, cei doi foşti soţi, ambii locuind acum în Danemarca, nu îşi pot lua băiatul lângă ei, pentru că bunicii materni se opun.

Surprinzător, magistratul de la Judecătoria Slatina a respins ca neîntemeiată ordonanţa preşedinţială a reclamantei Simona Achimescu, cea care deţine o hotărâre judecătorească definitivă din 2008 prin care copii îi sunt încredinţaţi, motivând că „este în interesul superior al minorului să urmeze un tratament specific pentru tratarea tulburărilor sale de comportament de care este suspectat, pe fondul negării acestora de către reclamantă, deşi înscrisurile medicale o contrazic, acestea fiind luate în considerare de către instanţă, nefiind niciun element care să conducă la existenţa unor falsuri sau denaturări”.

Conform documentelor depuse la dosar, copilul a primit un tratament, însă doar pentru perioada 1 august 2013 – 31 iulie 2014, iar mama spune că, în prezent, minorul nu are niciun medicament de luat.

Instanţa admite, deci, că sunt suspiciuni privind tulburările de comportament, însă nu specifică care ar fi impedimentele pentru care foştii soţi nu şi-ar putea trata copilul în Danemarca, care are un sistem de sănătate superior celui românesc.

Chiar înaintea termenelor de la Judecătoria Slatina, Viorel Achimescu împreună cu soţia sa au dus minorul de 12 ani la un psihiatru din Capitală, fără ca reprezentantul legal să fie prezent la această evaluare.

Simona Achimescu, mama băiatului, spune că va contesta decizia magistraţilor Judecătoriei Slatina. Contestaţia ar trebui să ajungă pe masa unui judecător de la Tribunalul Olt, dar pentru că tatăl său a lucrat la această instituţie până în 2009 şi are suspiciuni, femeia va solicita strămutarea.

Citeşte şi O altă mamă disperată îşi strigă neputinţa. Poate să piardă copilul în orice clipă