Un GEST pe care ştii că TREBUIE să îl faci în caz de CUTREMUR poate fi MORTAL. Cum trebuie să te aperi de fapt

Directorul onorific al INFP, Gheorghe Mărmureanu, spune că o recomandare pe care multă lume o cunoaşte privind apărarea în caz de cutremur poate fi mortală. Mai exact, Mărmureanu susţine că indicaţia dintr-un ghid de protecţie în caz de cutremur adresat elevilor, cum că trebuie să se refugieze sub băncile din clase, este greşită.

RomaniaTV.net
10 sept. 2014, 20:06
Un GEST pe care ştii că TREBUIE să îl faci în caz de CUTREMUR poate fi MORTAL. Cum trebuie să te aperi de fapt

„Nu te duci sub un obiect, ci te duci lângă un obiect, te întinzi pe jos şi aştepţi”, se arată într-un material redactat de profesorul Gheorghe Mărmureanu, director onorific al INFP.

Mai exact, în opinia lui Mărmureanu nu este bine să te refugiezi sub bancă sau sub masă atunci când începe un cutremur, dat fiind riscul de a cădea tavanul.

Un nou cutremur s-a produs în zona Vrancea, joi dimineaţă. Seismul a fost cel mai mare din acest an şi a avut magnitudinea de 4,8 pe scara Richter.

Cutremurul produs în zona Nehoiu, joi dimineaţa, la ora 8.16, s-a resimţit şi în zona Bucureştiului. Magnitudinea reevaluată de INFP a fost de 4,7, iar adâncimea la care s-a produs seismul a fost de 127 de kilometri.