Un important colaborator al lui Gulen a fost arestat în Turcia

Un important colaborator al predicatorului Fethullah Gulen, acuzat de putere de a fi instigatorul loviturii de stat eşuate, a fost arestat, sâmbătă, în Turcia, informează AFP şi Reuters.

24 iul. 2016, 08:17
Un important colaborator al lui Gulen a fost arestat în Turcia

Forţele de securitate l-au arestat pe Hails Hanci în provincia Trabzon (nord) de la Marea Neagră, informează Agerpres. Un oficial l-a numit pe Hails Hanci „mâna dreaptă” a predicatorului Gulen şi responsabil de transferuri de fonduri care îi erau destinate.

Hanci se pare că a intrat în Turcia cu două zile înainte de lovitura de stat eşuată, a declarat reporterilor un responsabil al preşedinţiei, citat de Reuters. Responsabilul a confirmat, de asemenea, informaţiile agenţiei de presă proguvernamentale Anadolu despre arestarea unui ginere al lui Akin Ozturk, un fost şef al forţelor aeriene el însuşi arestat şi care ar fi unul dintre principalii suspecţi.

Turcia a anunţat deja sâmbătă arestarea unui nepot al lui Gülen, Muhammet Sait Gülen.

Agenţia de presă Dogan a anunţat la rândul ei arestarea unei femei pilot militar, Kerime Kurmas, în regiunea Yalova la sud de Istanbul. Ea este acuzată că, împreună cu doi piloţi bărbaţi, de asemenea deţinuţi, a zburat la bordul bombardierelor F-16 deasupra Istanbulului în noaptea loviturii de stat. Potrivit altor media turce, ea ar fi singura femeie pilot pe avioane de luptă din ţară.

CITEŞTE ŞI: 1.200 de soldaţi turci, arestaţi după tentativa de lovitură de stat, au fost ELIBERAŢI