Un lider de sindicat va face greva foamei în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia

Liderul Sindicatului Minerul Rovinari, Marin Golea, a declarat marţi, că va intra în greva foamei începând de miercuri, acesta urmând să protesteze în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia (CEO) din Târgu-Jiu alături de alţi colegi.

20 mai 2014, 11:47
Un lider de sindicat va face greva foamei în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia

Voi protesta alături de colegi, salariaţi care nu sunt de acord cu modul în care sunt agresaţi până la urmă, terorizaţi la nivelul sectoarelor de activitate. Cred că vom fi patru oameni mâine (miercuri n.r.). Voi face greva foamei nelimitat, până atunci când cei din administraţie vor demonstra că pot să facă ceva pentru aceşti salariaţi. Începem la 7.00 dimineaţa şi stăm până când murim acolo. Am solicitat sprijin de la Crucea Roşie. Stăm şi noaptea, montăm un cort, vedem noi ce facem„, a spus Marin Golea, care este dispus să renunţe la protest doar dacă reprezentanţii CEO se vor aşeza la masa negocierilor cu sindicaliştii, potrivit Agepres.

Liderul sindical a afirmat că salariaţii sunt stresaţi din cauza reorganizărilor, iar investiţiile pentru dotarea locurilor de muncă lipsesc.

În primul rând, este vorba de lipsa dialogului şi a transparenţei dintre conducerea CEO şi organizaţiile de sindicat componente ale Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), tergiversarea negocierii a actului adiţional care era necesar pentru că salariaţii nu primesc anumite drepturi începând de la 1 ianuarie, reprezentanţii CEO motivând că nu au bugetul aprobat. Noi preconizăm şi anticipăm lucruri grave, având în vedere modul în care are acces Termocentrala Rovinari pe piaţa de energie. În aceste condiţii prevedem o diminuare a drepturilor salariale cu care nu suntem de acord. Salariaţii sunt supuşi la stres prin diversele reorganizări trimestriale la nivelul CEO, în ideea şi de a face o economie până la urmă la fondul de salarii, nu se fac investiţii care să ne asigure dotarea locului de muncă, lipsesc piesele de schimb, materialele. Situaţia este foarte grea„, a mai adăugat Golea.

CITEŞTE ŞI: 24 de disponibilizaţi de la Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea au intrat în GREVA FOAMEI