Un mare scriitor a murit de la o banală pneumonie

Rod McKuen, unul dintre cei mai renumiți poeți și compozitori ai planetei, a murit la vîrsta de 81 de ani. McKuen s-a stins în Beverly Hills din cauza unei pneumonii. 

30 ian. 2015, 08:43
Un mare scriitor a murit de la o banală pneumonie

Născut pe 29 august 1933 în Oakland, California, Rod McKuen a fost de două ori nominalizat la Oscar: prima oară în 1970 pentru cîntecul „Jean” din filmul „The Prime of Miss Jean Brodie”, care i-a adus și un Glob de Aur, și a doua oară în 1971 pentru creația sa din filmul „A boy named Charlie Brown”.

A scris peste 1500 de cîntece, care au strîns vînzări de peste 100 de milioane de albume, pentru nume grele precum Barbra Streisand, Johnny Cash sau Frank Sinatra. Pe lîngă partea de compoziție muzicală, McKuen a devenit celebru pentru poeziile sale. A publicat peste 30 de volume, dintre care cel mai renumit a fost “Listen to the Warm”, vîndut în cîteva milioane de exemplare, iar poezia sa, “Dacă pleci” este cunoscută pe tot mapamondul. De altfel, în anii ’60 – ’70, el a fost de departe cel mai vîndut artist și poet al SUA. Decesul său a îndoliat întreaga lume.