Un MiG-21 Lancer s-a prăbuşit în timpul unui show aviatic la Baza Aeriană Borcea. Pilotul a murit UPDATE

Un MiG-21 Lancer s-a prăbuşit sâmbătă în timpul unui show aviatic la Baza Aeriană Borcea. Pilotul, locotenent-comandor Florin Rotaru, 36 de ani, a murit. Parchetul General a deschis o anchetă.

RomaniaTV.net
07 iul. 2018, 10:35

UPDATE MApN a înfiinţat o comisie tehică pentru a stabili cauzele prăbuşirii avionului MiG-21 LanceR prăbuşit sâmbătă în timpul unui show aerian, la Baza Borcea.

Zborurile de instrucţie cu astfel de avioane au fost oprite. 

„Din ordinul ministrului Apărării Naţionale a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice. Totodată, potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar şi au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă, până la finalizarea anchetei de specialitate”, anunţă MApN.

_______________

UPDATE Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a anunţat sâmbătă că procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu şi s-au deplasat la Baza Aeriană Borcea, unde un MiG 21 LanceR s-a prăbuşit.

“În cursul zilei de astăzi, 7 iulie 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu cu privire la producerea unui accident aviatic în apropiere de autostrada A 2, deplasându-se la locul accidentului pentru efectuarea actelor de urmărire penală specifice”, se arată într-un comunicat de presă al PÎCCJ.

Mihai Fifor, ministrul Apărării, a anunţat că merge sâmbătă la locul accidentului.

Decesul pilotului a fost confirmat şi de Ministerul Apărării.

______________

UPDATE Pilotul avionului prăbuşit sâmbătă în timpul unui show aviativc a murit. Locotenent-comandorul Florin Rotaru avea 36 de ani şi era pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti.

Citeşte şi: Cine este pilotul care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic de la Feteşti

UPDATE Pilotul a murit, scrie jurnalistul Adelin Petrişor, prezent la show-ul aerian.

„Asa arata Mig-ul 21 Lancer prabusit la ora 13,30, la 10 km de pista Bazei 86. Pilotul nu s-a putut catapulta. Se pregatea de o trecere la joasa si aparatul s-a angajat pur si simplu. Dumnezeu sa il odihneasca.

foto © www.adelin-petrisor.ro„, a scris jurnalistul pe Facebook.

______________

UPDATE Un elicopter SMURD a fost trimis la Feteşti, la locul în care s-a prăbuşit avionul MIG 21 Lancer, a declarat, pentru AGERPRES, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

„Este căzut un MIG 21. Este plecat un elicopter SMURD în sprijin, sunt plecate forţe – pompieri, terestre. Aşteptăm să vedem informaţiile”, a adăugat el.

______________

UPDATE Pilotul a reuşit să se catapulteze, scrie Mediafax, citând reprezentanţi ai ISU Călăraşi.

______________

Procedurile de intervenţie sunt în desfăşurare, a anunţat Mihai Fifor, ministrul Apărării, la România TV, fără a da amănunte suplimentare.

Agerpres citează surse din domeniul aviaţiei care afirmă că pilotul nu şi-a pierdut viaţa.