Un nou SCANDAL la Colegiul „Goethe” din Capitală. Părinţii sesizează NEREGULI la înscrierea la clasa pregătitoare

Un nou scandal are loc la Colegiul German "Goethe" din Capitală. Părinţii mai multor copii sunt revoltaţi de modul în care s-a desfășurat interviul de limba germană, în perioada 19 - 20 martie 2016, în vederea înscrierii la clasa pregătitoare a micuţilor.

25 mart. 2016, 15:14
Un nou SCANDAL la Colegiul „Goethe” din Capitală. Părinţii sesizează NEREGULI la înscrierea la clasa pregătitoare

Mai mulţi părinţi sunt revoltaţi de modul în care a fost organizat și s-a desfășurat evaluarea cunoștiințelor de limbă germană, la Colegiul German „Goethe”, în vederea înscrierii la clasa pregătitoare a copiilor în perioada 19 – 20 martie 2016.

Ei s-au adresat, printr-o scrisoare publică, directorului Colegiului German „Goethe”, Maria Lipan Weber, în legătură cu aceste nereguli.

Stimată doamnă director,

Suntem părinții copiilor respinși la testul de limba germană, din data de 19-20.03.2016, şi ÎN COMPLETAREA CERERILOR NOASTRE, depuse la sediul Colegiului German Goethe în data de 21.03.2016, 22.03.2016, SESIZĂM URMĂTOARELE NEREGULI ÎN DESFĂȘURAREA INTERVIULUI:

Procedura internă a Colegiului German „Goethe” privind organizarea și desfășurarea evaluării cunoștiințelor de limbă germană în vederea înscrierii la clasa pregătitoare” nu a fost RESPECTATĂ.
La articolul 6 se precizează „examinatori – învățători titulari; evaluatori – profesori germani, titulari ai colegiului”.
La articolul 8 se precizeaza ca „….comisia de examinare si de evaluare se stabilesc de catre Consiliul de administratie al Colegiului German „Goethe””.
La articolul 15 se precizează „Din cadrul comisiei de evaluare fac parte doi profesori din Germania. Vor participa la interviu, fără a nota doi observatori din partea Forumului Democrat German, doi observatori ISMB”.
La articolul 16 se precizează „la punctaje egale va decide subiectul 2”.
La articolul 17 se precizeaza, „Comisia de examinare va fi formata din: 2-4 invatatori titulari,….,Comisia de evaluare va fi formata din: 2-4 profesori germani, titular ai colegiului”.

Examinatori au fost personal aduşi din provincie, respectiv de la o şcoală vecină, încălcându-se prevederile art. 6, susmenţionat.
Membrii comisiilor de examinare/evaluare nu au fost validaţi de Consiliul de Administraţie al Colegiului, încălcând astfel prevederile art. 8 din Procedură.
La interviu nu au participat doi observatori din partea Forumului Democrat German şi nici doi observatori ISMB, încălcând astfel prevederile art. 15.
Au fost admişi 4 copii cu punctaje egale, astfel încălcând prevederile articolului 16.
Nu au fost evaluatori profesori germani titular ai colegiului, încălcând prevederile art. 17.

Un copil a fost afişat la Comisia 1 şi a fost examinat/evaluat la Comisia 2.

La comisia 2, în data de 20.03.2016 punctajul mediu obţinut de către candidaţi a fost de 44,45 puncte, celelalte comisii acordând punctaje medii:

Ziua 1 ziua 2

Comisia 1 60,67 61,5
Comisia 2 65,15 44,45

Ratele de promovabilitate au fost următoarele:

Ziua 1 Ziua 2

Comisia 1 58% 64%
Comisia 2 68% 18%

Au fost două intervale orare la Comisia 2 în ziua 2, când nu a promovat niciun copil!

Din cele arătate mai sus, reiese caracterul subiectiv al testării, precum şi gravele încălcări ale Procedurii! În consecinţă solicităm anularea testării şi înmatricularea tuturor copiilor înscrişi pentru interviu, în clasa pregătitoare la Colegiul German „Goethe„, se arată în scrisoarea părinţilor.

Acest scandal vine după ce în urmă cu două săptămâni directoarea Cristina Popa din fruntea Colegiului German „Goethe”, a fost înlocuită la decizia Inspectoratului București. În acest scandal uriaș este implicat și partidul Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR). Asociația Comitetul de Părinți al Colegiului German „Goethe” acuză FDGR de discriminare și intervenție politică în actul de învățământ.

Citeşte şi Fosta directoare a Colegiului Goethe: Un sistem corupt m-a învins. Forumul German: Neregulile nu au fost infirmate