Un ofiţer de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa conflictului de interese de natură administrativă în cazul unui ofiţer specialist de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Cristina Manuela Ungureanu.

21 ian. 2014, 14:56
Un ofiţer de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în conflict de interese

Potrivit unui comunicat al ANI emis marţi, Cristina Ungureanu a participat în calitate de membru în comisia de evaluare a ofertelor depuse la procedura de achiziţie, prin cerere de oferte, în vederea atribuirii unui contract de lucrări la Penitenciarul Tulcea – Secţia Chilia Veche, informează Agerpres.

La şedinţa comisiei în cadrul căreia au fost deschise ofertele depuse în vederea atribuirii contractului de achiziţie publică a participat şi SC Damami International SRL (în calitate de ofertant/candidat), societate comercială unde soţul acesteia are calitatea de asociat.

În opinia ANI, Cristina Ungureanu nu a respectat dispoziţiile art. 79, alin. (1), lit. c) şi alin. (2) din Legea 161/2003, potrivit cărora: „Funcţionarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situaţii: interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice. În cazul existenţei unui conflict de interese, funcţionarul public este obligat să se abţină de la rezolvarea cererii, luarea deciziei sau participarea la luarea unei decizii şi să-l informeze de îndată pe şeful ierarhic căruia îi este subordonat direct. Acesta este obligat să ia măsurile care se impun pentru exercitarea cu imparţialitate a funcţiei publice, în termen de cel mult 3 zile de la data luării la cunoştinţă„.

CITEŞTE ŞI: Directorul Centrului de Cercetări Ştiinţifice al MApN, în conflict de interese