Un pod din Suceava va putea fi traversat doar pe baza cărţii de identitate VIDEO

Un pod din Suceava care face legătura între două localități va putea fi traversat doar pe baza cărții de identitate. Decizia a fost luată de autorități după ce construcția a fost distrusă din cauza numărului mare de mașini şi doar cei care au domiciliul într-una din cele două localități vor putea trece.

27 iul. 2018, 07:46
Un pod din Suceava va putea fi traversat doar pe baza cărţii de identitate VIDEO

Circulaţia rutieră pe podul provizoriu din tuburi de la Milişăuţi, peste râul Suceava, a fost întreruptă după ce o viitură a afectat structura acestuia. Prefectul judeţului, Mirela Adomnicăi, a declarat că apele crescute ale râului Suceava au spălat o parte a balastului din structura podului provizoriu.

Prefectul judeţului a subliniat faptul că podul provizoriu de la Milişăuţi a fost construit pentru a fi folosit de cetăţenii şi agenţii economici din acest oraş. Mirela Adomnicăi a precizat că şi în avizul de construire se precizează că podul va fi amenajat pentru localnici.

„Pe aici treceau şi maşini de mare tonaj, deşi restricţia este de până la 3,5 tone. Şi vreau să subliniez faptul că după ce va fi refăcut, acest pod este destinat localnicilor. Pentru ceilalţi participanţi la trafic există alte două rute alternative către şi dinspre Rădăuţi”, a explicat prefectul, potrivit Monitorul de Suceava.

Poliţia Rutieră va asigura interdicţia intrării pe podul provizoriu pentru maşinile mari şi pentru cei care nu sunt riverani

„Împreună cu Poliţia Rutieră vom asigura interdicţia intrării dinspre DN 2 pentru maşinile mari şi pentru cei care nu sunt riverani, şi acelaşi lucru va fi asigurat şi dinspre Milişăuţi, de către poliţia locală din acest oraş”, a declarat Adomnicăi.

Prefectul judeţului a adăugat că va lua legătura şi cu reprezentanţii firmei care a câştigat licitaţia pentru refacerea podului de pe DN2H, peste râul Suceava, pentru a stabili clar când va fi dat în funcţiune un nou pod provizoriu. Adomnicăi a explicat că prin contractul semnat pentru lucrările de consolidare a podului de pe DN 2H, firma respectivă trebuie să amenajeze într-un timp cât mai scurt un alt pod provizoriu peste râul Suceava.

Podul provizoriu din tuburi de la Milişăuţi a fost deschis joia trecută, fiind construit în urma unui parteneriat public-privat între primăria oraşului şi firma Test Prima Suceava. Podul a fost construit cu 37 de tuburi, peste care a fost turnat un strat de balast, care apoi a fost tasat.