Un român a câştigat un milion de dolari la un joc pe calculator

Un român pasionat de Dota, jocul online de strategie care a înnebunit toată lumea, a devenit milionar în dolari. Tânărul de doar 21 de ani a participat, alături de ceilalţi patru colegi de echipă, la cea mai importantă competiţie de DOTA din lume şi a câştigat 3,4 milioane de dolari.

03 mart. 2017, 10:58
Un român a câştigat un milion de dolari la un joc pe calculator

Digital Chaos, echipa de Dota 2 a românului Aliwi Omar, de naţionalitate siriană, a jucat finala The International 2016 în Statele Unite. Deşi a pierdut, echipa sa a primit un premiu de 3,4 milioane de dolari. Fiind 5 jucători în echipă, suma s-a împărţit în mod egal, iar Aliwi Omar a câştigat peste 680.000 de dolari.

Meciul de DOTA, care s-a ţinut în oraşul american Seattle, a adunat mii de spectatori şi a semănat mai degrabă cu o finală de NBA. Totul a fost transmis live, iar jucătorii celor două echipe au fost aclamaţi precum nişte superstaruri.

Aliwi Omar s-a născut şi a crescut în România şi are 21 de ani. Joacă Dota din 2004 şi Dota 2 din 2011. Înainte de competiţie, Omar câştigase peste 393.000 de dolari, ceea ce înseamnă că în urma acestei competiţii câştigurile sale din turnee de Dota ajung la aproape un milion de dolari.