Un şofer care şi-a avariat maşina într-un crater a obţinut despăgubiri de 2000 de euro

Primăria Turda va trebui să îi plătească aproape 2000 de euro unui șofer din Cluj ce și-a avariat mașina din cauza unei gropi nesemnalizate prezente pe carosabil. După trei ani de procese, instanța a decis că instituția care administrează drumul este vinovată.

13 iul. 2016, 09:27
Un şofer care şi-a avariat maşina într-un crater a obţinut despăgubiri de 2000 de euro

Cum decizia este deja definitivă și bărbatul nu a primit banii, acesta se pregătește să execute silit municipalitatea pentru a își recupera prejudiciul.

Accidentul s-a produs în 2013, într-o seară ploioasă. Dorel Sălcudean a observat târziu groapa plină de apă şi n-a mai putut să o evite, pentru că pe contrasens venea un camion. Craterul – cu o lungime de peste un metru – avea o adâncime de aproximativ 20 de centimetri. „Puteam să sar cu maşina într-un şanţ, puteam să mai sar ştiu eu pe unde să mai lovesc şi alte maşini, să mai fie şi victime”, a spus șoferul potrivit digi24.ro.

Primăria Tuda a afirmat că face tot posibilul pentru a plăti despăgubirea, dar suma este prea mare, reprezentând salariile pe o lună ale funcționarilor de la Taxe și impozite. „Ţine foarte mult de partea economică, de disponibilul în cont, eu asta nu pot să vă garantez că există sau nu şi suma asta cât de repede” a declarat managerul public al instituției.