Un șofer de TIR a murit la volan, în Italia. I s-a făcut rău, a pus capul pe volan și și-a dat ultima suflare. Transporta lichid inflamabil

Un șofer de TIR și-a pierdut viața în timp ce conducea, în Italia. Bărbatului i s-a făcut rău cât era la volan și a reușit, cu ultimele puteri, să tragă de volan și să evite o catastrofă.

24 feb. 2023, 13:29
Un șofer de TIR a murit la volan, în Italia. I s-a făcut rău, a pus capul pe volan și și-a dat ultima suflare. Transporta lichid inflamabil

Giovanni Gaito, un bărbat în vârstă de 40 de ani din Napoli, a murit din cauza unui infarct, în timp ce se afla la volanul unui TIR pe care îl conducea pe o autostradă din Italia. A început să se simtă rău și, cu ultimele puteri, a reușit să tragă pe dreapta și să nu provoace un accident catastrofal.

Incidentul trist s-a petrecut pe dat de 23 februarie pe tronsonul de pe A1 dintre Frosinone și Ceprano, în Italia. Poliția rutieră a primit numeroase apeluri în jurul orei 19.30.

Citește și Mihai și-a pierdut viața în mod tragic, în Belgia. Românul a fost lovit de un camion în timp ce muncea pe autostradă

Participanții la trafic s-au oprit să vadă ce s-a întâmplat, iar la scurt timp au ajuns și medicii. Manevrele nesigure au atras atenția și altor șoferi de camioane care, potrivit reconstituirii furnizate ulterior de poliția rutieră, au format un fel de „barieră” mobilă între camionul-cisternă, care transporta lichid inflamabil, și mașinile care veneau din sens opus. Din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru Giovanni.

Cei care au auzit de modul în care și-a pierdut viața Giovanni au spus că a dat dovadă de un gest eroic înainte de a muri. Faptul că bărbatul a tras TIR-ul pe dreapta ca să nu încurce traficul i-a impresionat pe toți. Practic, a evitat o catastrofă uriașă.

Citește și Dănuț, tânărul de 20 de ani mort în accidentul cumplit din Timișoara, era campion mondial la robotică. Clipe dureroase pentru familie și prieteni: „Drum lin, îngerașul nostru”

Moartea șoferului de TIR a zguduit comunitatea din Saviano, iar zeci de mesaje de condoleanțe au ajuns la familie pe rețelele de socializare. Bărbatul în vârstă de 40 de ani își lasă în urmă soția și cele două fiice.